Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspaté

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeilepa kerran omatekoista lammasjauhelihasta tehtyä pateeta, se kannattaa!

Yksi patee

  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 ½ tl suolaa
  • 200 g maksapasteijaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 munaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen uunivuoka. Harjaa herkkusienet ja halkaise isoimmat sienet. Paista ne voissa ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita jauhelihaan ensin suola, sitten sipuli ja maksapasteija. Mausta pippurilla, timjamilla ja puristetulla valkosipulilla. Lisää myös jauho, munat ja lihaliemi. Vaivaa, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Paista pieni koenokare pannulla, maista ja mausta lisää, jos on tarpeen.

3. Kaada seos vuokaan ja paina siihen herkkusienet ja 2 valkosipulinkynttä. Tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin tunti. Anna pateen jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

4. Vinkki: Tarjoile patee kylmänä alkuruokana melko paksuina viipaleina. Perinteisiä lisäkkeitä ovat vihersalaatti, cornichons (pienet maustekurkut) oliivit ja cumberland-kastike.

5. Mikrossa: Laita puoli annosta pateeseosta pyöreään vuokaan, läpimitaltaan noin 15 senttiä. Peitä vuoka ja kypsennä täydellä teholla 8-10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeHovimestarin moussakaBurgundin pataUunilammascurryPatee oliivien keraCoq au vin pekonilla
PateeLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee