Lammaspaté
Kokeilepa kerran omatekoista lammasjauhelihasta tehtyä pateeta, se kannattaa!
Yksi patee
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 8 valkosipulinkynttä
- 500 g lammasjauhelihaa
- 2 dl lihalientä
- 1 pieni sipuli
- 1 ½ tl suolaa
- 200 g maksapasteijaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 munaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen uunivuoka. Harjaa herkkusienet ja halkaise isoimmat sienet. Paista ne voissa ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita jauhelihaan ensin suola, sitten sipuli ja maksapasteija. Mausta pippurilla, timjamilla ja puristetulla valkosipulilla. Lisää myös jauho, munat ja lihaliemi. Vaivaa, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Paista pieni koenokare pannulla, maista ja mausta lisää, jos on tarpeen.
3. Kaada seos vuokaan ja paina siihen herkkusienet ja 2 valkosipulinkynttä. Tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin tunti. Anna pateen jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.
4. Vinkki: Tarjoile patee kylmänä alkuruokana melko paksuina viipaleina. Perinteisiä lisäkkeitä ovat vihersalaatti, cornichons (pienet maustekurkut) oliivit ja cumberland-kastike.
5. Mikrossa: Laita puoli annosta pateeseosta pyöreään vuokaan, läpimitaltaan noin 15 senttiä. Peitä vuoka ja kypsennä täydellä teholla 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa