Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikea juhla-ateria.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 800 g häränfileetä (kokonaisena)
  • 2 rkl voitasuolaa
  • jauhettua valkopippuriajauhettua mustapippuria
  • 2 munakoisoa
  • muutama tuore salvianlehti

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää vähitellen viinilientä samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.

2. Häränfilee: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos fileessä on jänne jäljellä, leikkaa se pois. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla. Laita filee uuninkestävään vuokaan. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 61-63 astetta, silloin liha on kauniin vaaleanpunainen sisältä. Jos haluat lihan verisenä, ota se uunista 59-asteisena, jos haluat täysin läpikypsän paistin, odota 70 asteeseen. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.

3. Lohko munakoisot ja paista uunissa häränfileen kanssa. Asettele munakoisolohkot lämpimille lautasille, laita päälle häränfileeviipaleita ja tiputtele päälle hieman kastiketta. Koristele salvianlehdillä, tarjoile loput kastikkeesta erikseen.

Lisää aiheesta:

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaVasikkablanquette curryn ja kapristen keraFoliossa paistettua maksaaPatee oliivien keraKokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen keraRiimisuolattu häränrinta ja vahva kastike
HäränfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee