Marinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden kera
Naudanlihasta tulee mureampaa, kun sen marinoi ja saat oikein maukkaan kastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 1,5 kg paksua ranskanpaistia
Marinadi
- 3 dl punaviiniä
- 0,75 dl valkoviinietikkaa
- 2,5 dl rypsiöljyä
- muutama persiljanoksa
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 1 pieni sipuli siivuina
- 1 iso porkkana siivuina
- 0,5 rkl suolaa
- 10 kokonaista mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
Kastike
- siivilöityä keitinlientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 rkl viinimarjahyytelöä
- soijaa
Valmistusohje
1. Laita liha kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutaman kerran.
2. Ota liha marinadista ja kuivaa se. Ruskista se hyvin pannussa ja siirrä pataan. Vispaa paistinpannu 2 desillä siivilöityä marinadia ja kaada paistin päälle. Anna kiehua hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia. Lisää välillä marinadia kypsymisen aikana.
3. Ota liha padasta, kaada loppu marinadi liemen joukkoon ja keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Kuori rasva pois pinnalta. Sekoita kerma joukkoon ja suurusta kasktike veteen sekoitetulla vehnäjauholla. Mausta hyytelöllä ja mahdollisesti hiukan soijalla.
4. Tarjoile lihan kanssa hyytelöllä täytettyjä päärynöitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa