Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Naudanlihasta tulee mureampaa, kun sen marinoi ja saat oikein maukkaan kastikkeen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 1,5 kg paksua ranskanpaistia

Marinadi

  • 3 dl punaviiniä
  • 0,75 dl valkoviinietikkaa
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • muutama persiljanoksa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 pieni sipuli siivuina
  • 1 iso porkkana siivuina
  • 0,5 rkl suolaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä

Kastike

  • siivilöityä keitinlientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä
  • soijaa

Valmistusohje

1. Laita liha kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutaman kerran.

2. Ota liha marinadista ja kuivaa se. Ruskista se hyvin pannussa ja siirrä pataan. Vispaa paistinpannu 2 desillä siivilöityä marinadia ja kaada paistin päälle. Anna kiehua hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia. Lisää välillä marinadia kypsymisen aikana.

3. Ota liha padasta, kaada loppu marinadi liemen joukkoon ja keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Kuori rasva pois pinnalta. Sekoita kerma joukkoon ja suurusta kasktike veteen sekoitetulla vehnäjauholla. Mausta hyytelöllä ja mahdollisesti hiukan soijalla.

4. Tarjoile lihan kanssa hyytelöllä täytettyjä päärynöitä.

Lisää aiheesta:

Marinoitu lapapaistiVanhanajan hapanpaistiMarinoitu hirvenpaistiPerinteinen hapanpaistiSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaIsoäidin marinoitu naudanpaisti
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta