Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipatee juurisellerillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohipatee yleiskoneella on helppo valmistaa. Lohipatee on mainio alkuruoka, sillä sen voi valmistaa reilusti ennen vieraiden saapumista.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

10 annosta

  • 400 g lohifileetä
  • 300 g vaalealihaista kalaa fileinä
  • 1 tl suolaa
  • 4 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 munankeltuaista
  • 100 g voita
  • 1 porkkana
  • 25 g juuriselleriä
  • 1 purjo, 50 g
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista, huuhtele ja hienonna porkkana ja selleri. Kiehauta ne kevyesti, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Puhdista, huuhtele ja hienonna purjo ja ruohosipuli.

2. Jäähdytä vaalealihaiset kalafileet, munat ja kerma jääkylmiksi. Voin tulee sen sijaan olla huoneenlämpöistä. Paloittele kalafileet ja pane ne yhdessä suolan kanssa yleiskoneeseen. Hienonna kalapalat käyttämällä yleiskoneen pitokytkintä. Lisää munanvalkuaiset yksi kerrallaan ja sekoita pienellä nopeudella. Kaada joukkoon kerma ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon munankeltuaiset ja voinokareet. Lisää myös juurekset, purjo ja ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta seos muutamaksi tunniksi kylmään.

3. Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi. Levitä voidellun vuoan pohjalle ohut kerros kalaseosta. Levitä vuokaan sen jälkeen lohiviipaleita ja kalaseosta vuorotellen niin, että päällimmäiseksi tulee kerros kalaseosta. Nosta muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Patee kannattaa valmistaa 1-2 päivää ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeVihannes-kalapateeHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKalagratiini foliovuoassaGratinoitua lohta ja äyriäisiäKala-äyriäispatee
PateeGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee