Lohipatee juurisellerillä

Lohipatee yleiskoneella on helppo valmistaa. Lohipatee on mainio alkuruoka, sillä sen voi valmistaa reilusti ennen vieraiden saapumista.

10 annosta

  • 400 g lohifileetä
  • 300 g vaalealihaista kalaa fileinä
  • 1 tl suolaa
  • 4 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 munankeltuaista
  • 100 g voita
  • 1 porkkana
  • 25 g juuriselleriä
  • 1 purjo, 50 g
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista, huuhtele ja hienonna porkkana ja selleri. Kiehauta ne kevyesti, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Puhdista, huuhtele ja hienonna purjo ja ruohosipuli.

2. Jäähdytä vaalealihaiset kalafileet, munat ja kerma jääkylmiksi. Voin tulee sen sijaan olla huoneenlämpöistä. Paloittele kalafileet ja pane ne yhdessä suolan kanssa yleiskoneeseen. Hienonna kalapalat käyttämällä yleiskoneen pitokytkintä. Lisää munanvalkuaiset yksi kerrallaan ja sekoita pienellä nopeudella. Kaada joukkoon kerma ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon munankeltuaiset ja voinokareet. Lisää myös juurekset, purjo ja ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta seos muutamaksi tunniksi kylmään.

3. Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi. Levitä voidellun vuoan pohjalle ohut kerros kalaseosta. Levitä vuokaan sen jälkeen lohiviipaleita ja kalaseosta vuorotellen niin, että päällimmäiseksi tulee kerros kalaseosta. Nosta muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Patee kannattaa valmistaa 1-2 päivää ennen tarjoamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.