Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kääryleet tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle

  • 900 g pihvi- tai kinkkulihaa viipaleina
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 12 viipaletta pekonia
  • 1 omena
  • 10 luumua
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl paseerattua tomaattia
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 iso tomaatti
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • 1 ½ dl punaviiniä

Valmistusohje

1. Täyte: Murusta leipä, kuori ja hienonna omena, hienonna luumut ja vatkaa kananmuna kupissa. Sekoita hedelmähake ja leivänmurut, lisää vesi ja sekoita. Lisää paseerattu tomaatti, kananmuna, suola ja pippuri.

2. Kääryleet: Murskaa valkosipuli ja hiero sillä liha, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte lihaviipaleille, kääri ne kokoon, kääri ne pekoniviipaleisiin ja kiinnitä hammastikuilla. Ruskista kääryleet hyvin joka puolelta ja nosta pannusta. Kaada pois osa rasvasta, niin että pannuun jää n. 3 ruokalusikallista.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli, hienonna tomaatti. Paista sipuli ja tomaatti kääryleiden paistorasvassa. Lisää worcestershirekastike ja punaviini, anna kastikkeen poreilla 5 minuuttia. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja anna kypsyä kannen alla n. 1 ½ tuntia kunnes liha on mureaa. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa hieman vettä.

Näiden maistuvien kääryleiden resepti on kotoisin Costa Ricasta. Ne täytetään luumuilla ja omenalla ja keitetään sitten tomaatilla maustetussa viinikastikkeessa. Kääryleet tarjoillaan keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Lammasjauhelihapihvit ja papusalaattiLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaPihvejä ja banaaneja papupedilläHäränlihakääryleet kermakastikkeessaPunainen lammas- tai nautacurryCoq au vin leivän kera
KinkkurullatLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkurullat
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä salamia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkku-sipulirullat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kinkkurullat avokadon ja parsan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Täytetyt, hedelmäiset kinkkurullat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kääryleet tomaattikastikkeessa