Kananpoika-papupaté
Tunisialainen, hieman erilainen patee on kotimaassaan nimeltään tajine. Se tarjoillaan useimmiten lämpimänä, mielellään kastikkeen kera. Patee maistuu toki kylmänäkin esim. noutopöydässä.
Neljälle
- 4 dl keitettyjä mustia papuja
- 2 broilerinfileetä
- 100 g pinaattisilppua
- 1 sipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 1 dl voimakasta juustoraastetta
- ½ dl korppujauhoa
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko pinaatti, kuutioi paprikat, kuori ja silppua sipuli ja leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Kuumenna voi keskilämmöllä padassa. Lisää pataan broileripalat, sipuli sekä paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree, pavut ja vesi, keitä kokoon 5 minuuttia. Ota pata liedeltä.
2. Sekoita keskenään pinaattisilppu, juustoraaste, korppujauho sekä muna ja lisää seos broileripataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uunivuoka ja kaada massa siihen. Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Paina kevyesti pateeta ja kokeile, tuntuuko se kiinteältä. Anna pateen jäähtyä hiukan ennen kuin kumoat ja viipaloit sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti