Kananpoika-papupaté

Tunisialainen, hieman erilainen patee on kotimaassaan nimeltään tajine. Se tarjoillaan useimmiten lämpimänä, mielellään kastikkeen kera. Patee maistuu toki kylmänäkin esim. noutopöydässä.

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä mustia papuja
  • 2 broilerinfileetä
  • 100 g pinaattisilppua
  • 1 sipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta
  • ½ dl korppujauhoa
  • 3 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko pinaatti, kuutioi paprikat, kuori ja silppua sipuli ja leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Kuumenna voi keskilämmöllä padassa. Lisää pataan broileripalat, sipuli sekä paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree, pavut ja vesi, keitä kokoon 5 minuuttia. Ota pata liedeltä.

2. Sekoita keskenään pinaattisilppu, juustoraaste, korppujauho sekä muna ja lisää seos broileripataan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele uunivuoka ja kaada massa siihen. Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Paina kevyesti pateeta ja kokeile, tuntuuko se kiinteältä. Anna pateen jäähtyä hiukan ennen kuin kumoat ja viipaloit sen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!