Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miniperunaletut, mäti, viiriäisen uppomunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 viiriäisenmunaa
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl jääkuutioita

Perunaletut

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • mustapippuria
  • gourmetsuolaa

Tarjoiluun

  • 60 g lohen-, kirjolohen-, muikun- tai siianmätiä
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 4 rkl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Uppomunat: Riko viiriäisenmunat varovasti laakeaan kulhoon, niin että ne pysyvät kokonaisina. Kaada päälle viinietikka. Anna olla 15 minuuttia. Lisää kulhoon jäät ja 1 dl kylmää vettä. Keitä noin 1 litra vettä matalassa kasarissa, vedä se liedeltä ja nosta etikkaiset munat veteen. Munat hyytyvät hiljalleen kuumassa vedessä, se vie 1-2 minuuttia. Nosta munat yksi kerrallaan varovasti jääveteen. Kun munat ovat kylmiä, nosta ne pyyheliinan päälle valumaan.

2. Perunaletut: Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Paista neljä lettua kullanruskeiksi öljyssä toiselta puolelta. Käännä letut ja lisää voi pannuun, paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Mausta letut suolalla ja pippurilla. Nostoa ne pannulta valumaan talouspaperin päälle.

Perinteinen ruotsalainen kotiruoka uusissa luksusvaatteissa. Voit käyttää tässä yhtä hyvin lohen-, kirjolohen-, muikun- tai siianmätiä. Joka tapauksessa tuloksena on hieno alkuruoka.

3. Silppua ruohosipuli hienoksi. Tarjoile jokainen pieni perunalettu uppokeitetyn viiriäisenmunan ja mätinokareen, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.

Lisää aiheesta:

Hyydytetyt kananmunat NantuaKanapyttipannu keltuaisen keraTäytetyt uuniperunatSavoijinkaalikääryleetT-luupihvit, kantarelleja ja bearnaisePerunamunakas, mätiä ja kermaviiliä
Suolaiset letutGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa