Kanapyttipannu keltuaisen kera

Broilerista ja juureskuutioista tulee herkullista pyttipannua. Erityisesti sitä kannattaa tehdä, jos sinulta on jäänyt kananlihaa edelliseltä aterialta. Ellei jääkaapista löydy tähdelihaa, voit käyttää valmiiksi grillattua broileria. Raaka munankeltuainen kruunaa annokset.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 400 g keitettyä tai paistettua broileria
  • 4 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Tarjoiluun

  • 4 isoa savoijinkaalin lehteä
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Kuutioi juurekset, kesäkurpitsa ja broilerinliha tasakokoisiksi, pieniksi paloiksi. Paista porkkana-, peruna-, palsternakka- ja sellerikuutiota öljyssä lähes kypsiksi. Lisää kesäkurpitsakuutiot. Lihakuutiot lisätään aivan lopussa ja vain kuumennetaan. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.

2. Keitä vettä isossa kattilassa. Kasta savoijinkaalilehtiä yksi kerrallaan kiehuvassa vedessä ja huuhtaise ne sen jälkeen jääkylmällä vedellä. Taputtele lehdet kuiviksi ja aseta ne neljälle lämpimälle lautaselle. Jaa pyttipannu lehdille.

3. Riko munat ja ota keltuaiset talteen. Helpoimmin se käy, kun annat valkuaisen juosta sormiesi välistä allaolevaan kulhoon (käytä valkuaiset myöhemmin vaikka jälkiruokiin), jolloin kämmenellesi jää puhdas keltuainen. Ota talteen hienoimmat kuorenpuolikkaat ja laita keltuaiset niihin. Pane keltuaiset kuorissaan annosten päälle ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.