Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanapyttipannu keltuaisen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 400 g keitettyä tai paistettua broileria
  • 4 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Tarjoiluun

  • 4 isoa savoijinkaalin lehteä
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Kuutioi juurekset, kesäkurpitsa ja broilerinliha tasakokoisiksi, pieniksi paloiksi. Paista porkkana-, peruna-, palsternakka- ja sellerikuutiota öljyssä lähes kypsiksi. Lisää kesäkurpitsakuutiot. Lihakuutiot lisätään aivan lopussa ja vain kuumennetaan. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.

2. Keitä vettä isossa kattilassa. Kasta savoijinkaalilehtiä yksi kerrallaan kiehuvassa vedessä ja huuhtaise ne sen jälkeen jääkylmällä vedellä. Taputtele lehdet kuiviksi ja aseta ne neljälle lämpimälle lautaselle. Jaa pyttipannu lehdille.

3. Riko munat ja ota keltuaiset talteen. Helpoimmin se käy, kun annat valkuaisen juosta sormiesi välistä allaolevaan kulhoon (käytä valkuaiset myöhemmin vaikka jälkiruokiin), jolloin kämmenellesi jää puhdas keltuainen. Ota talteen hienoimmat kuorenpuolikkaat ja laita keltuaiset niihin. Pane keltuaiset kuorissaan annosten päälle ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Friteeratut kasviksetKana-pot-au-feuBroileri-pot-au-feu hummerin keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraLuksuspyttipannuJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssa
PyttipannuGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Broilerista ja juureskuutioista tulee herkullista pyttipannua. Erityisesti sitä kannattaa tehdä, jos sinulta on jäänyt kananlihaa edelliseltä aterialta. Ellei jääkaapista löydy tähdelihaa, voit käyttää valmiiksi grillattua broileria. Raaka munankeltuainen kruunaa annokset.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu