Mainos

Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

Henri Alénin ohjeella valmistuu unohdettu klassikkoruoka. Verilettujen kanssa maistuu puolukkasalsa.

Ainekset

    Veriletut:

    • 2,5 dl naudan verta
    • 1,5 dl kivennäisvettä
    • 1 kananmuna
    • 2 dl ruisjauhoja
    • ½ tl suolaa
    • ripaus mustapippuria
    • 1 rkl hienonnettua lipstikkaa tai fenkoliyrttiä
    • voita paistamiseen

    Puolukkasalsa:

    • 1,5dl puolukoita
    • 1 shalottisipuli
    • 2tl sokeria
    • 1rkl punaviinietikkaa
    • ripaus suolaa

    Valmistusohje

    Letut:

    Sekoita veri ja kivennäisvesi keskenään. Lisää mukaan muna, ja ruisjauhot vähitellen kokoajan vispaten. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia peitettynä. Paista pannulla voissa rapeiksi ohukaisiksi.

    Puolukkasalsa:

    Sulata puolukat ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa. Anna maustua hetki ja tarjoile veriohukaitten kanssa.

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja