Henri Alénin ohjeella valmistuu unohdettu klassikkoruoka. Verilettujen kanssa maistuu puolukkasalsa.
Ainekset
Veriletut:
- 2,5 dl naudan verta
- 1,5 dl kivennäisvettä
- 1 kananmuna
- 2 dl ruisjauhoja
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl hienonnettua lipstikkaa tai fenkoliyrttiä
- voita paistamiseen
Puolukkasalsa:
- 1,5dl puolukoita
- 1 shalottisipuli
- 2tl sokeria
- 1rkl punaviinietikkaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Letut:
Sekoita veri ja kivennäisvesi keskenään. Lisää mukaan muna, ja ruisjauhot vähitellen kokoajan vispaten. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia peitettynä. Paista pannulla voissa rapeiksi ohukaisiksi.
Puolukkasalsa:
Sulata puolukat ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa. Anna maustua hetki ja tarjoile veriohukaitten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.