Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

Verilettuja ja puolukka-salsaa

Henri Alénin ohjeella valmistuu unohdettu klassikkoruoka. Verilettujen kanssa maistuu puolukkasalsa.

Ainekset

    Veriletut:

    • 2,5 dl naudan verta
    • 1,5 dl kivennäisvettä
    • 1 kananmuna
    • 2 dl ruisjauhoja
    • ½ tl suolaa
    • ripaus mustapippuria
    • 1 rkl hienonnettua lipstikkaa tai fenkoliyrttiä
    • voita paistamiseen

    Puolukkasalsa:

    • 1,5dl puolukoita
    • 1 shalottisipuli
    • 2tl sokeria
    • 1rkl punaviinietikkaa
    • ripaus suolaa

    Valmistusohje

    Letut:

    Sekoita veri ja kivennäisvesi keskenään. Lisää mukaan muna, ja ruisjauhot vähitellen kokoajan vispaten. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia peitettynä. Paista pannulla voissa rapeiksi ohukaisiksi.

    Puolukkasalsa:

    Sulata puolukat ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa. Anna maustua hetki ja tarjoile veriohukaitten kanssa.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.