Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti
Henri Alénin ohjeella valmistuu unohdettu klassikkoruoka. Verilettujen kanssa maistuu puolukkasalsa.
Ainekset
Veriletut:
- 2,5 dl naudan verta
- 1,5 dl kivennäisvettä
- 1 kananmuna
- 2 dl ruisjauhoja
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl hienonnettua lipstikkaa tai fenkoliyrttiä
- voita paistamiseen
Puolukkasalsa:
- 1,5dl puolukoita
- 1 shalottisipuli
- 2tl sokeria
- 1rkl punaviinietikkaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Letut:
Sekoita veri ja kivennäisvesi keskenään. Lisää mukaan muna, ja ruisjauhot vähitellen kokoajan vispaten. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia peitettynä. Paista pannulla voissa rapeiksi ohukaisiksi.
Puolukkasalsa:
Sulata puolukat ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa. Anna maustua hetki ja tarjoile veriohukaitten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta