Savoijinkaalikääryleet
Kaalikääryleet on perinteinen kotiruoka, josta useimmat pitävät. Tällä kertaa muunnamme klassista reseptiä niin, että keräkaalin tilalla käytämmekin ryppyistä, kirkkaanvihreää savoijinkaalia. Kaalilajista huolimatta pitkä kypsytysaika takaa sen, että ainekset avioituvat kunnolla toistensa kanssa.
Kuudelle
- 1 savoijinkaalikerä
- jääkuutioita
- 50 g voita
- 2 rkl siirappia
Täyte
- 1 sipuli
- ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
- 2 dl lihalientä
- 150 g sianjauhelihaa
- 150 g naudanjauhelihaa
- 1 muna + 1 munankeltuainen
- 2 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 5 dl häränlihalientä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Keitä 2 litraa vettä isossa kattilassa. Täytä iso kulho kylmällä vedellä ja laita siihen jääkuutioita. Leikkaa savoijinkaalista kanta ja irrota lehdet. Kasta ne yksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja laita ne sen jälkeen jääveteen. (Näin säilyy lehtien vihreä väri.) Taputtele lehdet kuiviksi pyyhkeellä.
2. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa ruskistamatta. Keitä riisit lihaliemessä kannella peitettynä 20 minuuttia. Sekoita keskenään sian- ja naudanjauhelihat (tai käytä sikanautajauhelihaa), keitetty riisi, sipulisilppu, muna ja keltuainen, maito, pippuri ja suola löysähköksi täytteeksi.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta 2-3 ruokalusikallista (n. ½ dl) täytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Kääri lehti paketiksi ja pakkaa kääryleet vieri viereen saumapuoli alaspäin voidellulle uunipannulle. Sulata voi ja sekoita siirapin kanssa. Voitele kääryleet seoksella ja paista uunissa 40 minuuttia. Käännä kääryleet, kaada päälle lihaliemi ja paista vielä 40 minuuttia. Siirrä kääryleet tarjoiluastiaan ja ota paistoliemi talteen, voit keittää sitä hieman kokoon kastikkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike