Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savoijinkaalikääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 savoijinkaalikerä
  • jääkuutioita
  • 50 g voita
  • 2 rkl siirappia

Täyte

  • 1 sipuli
  • ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 2 dl lihalientä
  • 150 g sianjauhelihaa
  • 150 g naudanjauhelihaa
  • 1 muna + 1 munankeltuainen
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 5 dl häränlihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Keitä 2 litraa vettä isossa kattilassa. Täytä iso kulho kylmällä vedellä ja laita siihen jääkuutioita. Leikkaa savoijinkaalista kanta ja irrota lehdet. Kasta ne yksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja laita ne sen jälkeen jääveteen. (Näin säilyy lehtien vihreä väri.) Taputtele lehdet kuiviksi pyyhkeellä.

2. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa ruskistamatta. Keitä riisit lihaliemessä kannella peitettynä 20 minuuttia. Sekoita keskenään sian- ja naudanjauhelihat (tai käytä sikanautajauhelihaa), keitetty riisi, sipulisilppu, muna ja keltuainen, maito, pippuri ja suola löysähköksi täytteeksi.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta 2-3 ruokalusikallista (n. ½ dl) täytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Kääri lehti paketiksi ja pakkaa kääryleet vieri viereen saumapuoli alaspäin voidellulle uunipannulle. Sulata voi ja sekoita siirapin kanssa. Voitele kääryleet seoksella ja paista uunissa 40 minuuttia. Käännä kääryleet, kaada päälle lihaliemi ja paista vielä 40 minuuttia. Siirrä kääryleet tarjoiluastiaan ja ota paistoliemi talteen, voit keittää sitä hieman kokoon kastikkeeksi.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviKaalikääryleet kastikkeellaHallingin kaalikääryleetKaalikääryleet tomaattikastikkeessaSavoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen keraPaistettu kateenkorva sienipedillä
KaalikääryleetSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Kaalikääryleet on perinteinen kotiruoka, josta useimmat pitävät. Tällä kertaa muunnamme klassista reseptiä niin, että keräkaalin tilalla käytämmekin ryppyistä, kirkkaanvihreää savoijinkaalia. Kaalilajista huolimatta pitkä kypsytysaika takaa sen, että ainekset avioituvat kunnolla toistensa kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet