Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunamunakas, mätiä ja kermaviiliä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 munaa
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Täyte

  • 400 g keitettyjä, kylmiä (uusia)perunoita
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • ½ dl ruohosipulisilppua

Tarjoiluun

  • 4 rkl kermaviiliä
  • 4 rkl punasipulisilppua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 120 g mätiä
  • 1 sitruuna lohkoina

Lisäksi

  • valurautapannu

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viipaloi perunat ja silppua salotit. Kuumenna valurautapannu ja kuullota voissa salottisilppua ruskistamatta. Lisää perunaviipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele mukaan ruohosipulisilppu ja ravista pannua, niin että perunat jakautuvat tasaisesti pannulle.

2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita niihin kerma ja maito. Kaada seos pannulle täytteiden päälle ja anna olla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Siirrä pannu munakkaineen uuniin ja paista vielä 11-13 minuuttia, niin että se on hyytynyt.

3. Tarjoile omeletti pannulta ja lisäkkeet, kermaviili, sipuli, tilli, mäti ja sitruunalohkot erillisistä kulhoista.

Erilainen munakas, jossa yhdistyvät ihanat kesämaut: peruna, kalanmäti, punasipuli, tilli, kermaviili. Voit käyttää yhtä hyvin lohen, kirjolohen, siian tai vaikkapa muikunmätiä.

Lisää aiheesta:

Hyydytetyt kananmunat NantuaMiniperunaletut, mäti, viiriäisen uppomunatSuikalepihvit kantarellien keraKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraUunilohi ja vihreä kastikeKermainen uunikirjolohi
MunakasGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas