T-luupihvit, kantarelleja ja bearnaise
Bearnaise-kastiketta ei ole lainkaan vaikeaa tehdä ja onhan se parempaa kuin valmiit. Voit tarjoilla pihvien seurana uuniperunoita tai lohkoperunoita ja raikasta salaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 T-luupihviä
- tuoreita kantarelleja
- 1 iso persiljanippu
- rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl vettä
- 250 g voisulaa
- 1 rkl rakuunaviinietikkaa
- kajennepippuria
- tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Persiljan pitää olla aivan kuivaa ennen kuin friteeraat sen. Kuumenna öljyä paksuhko kerros paistinpannussa. Leikkaa persiljoista varret ja friteeraa lehtikimppuja nopeasti. Valuta talouspaperilla.
2. Laita sienet kuivaan pannuun ja keitä pois neste sienistä. Lisää voi ja paista rapeiksi.
3. Vatkaa munankeltuaisia ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Ota kasari liedeltä ja lisää voisulaa vähän kerrallaan keltuaisseokseen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Munaseoksen ja voisulan pitää olla samanlämpöisiä. Mausta viinietikalla, kajennella ja rakuunalla. Kastiketta ei voi lämmittää, mutta voit pitää sen lämpimänä vesihauteessa kraananlämpimässä vedessä.
4. Mausta pihvit ja paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pane tarjolle sienten ja kastikkeen kanssa. Sirottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan