Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

T-luupihvit, kantarelleja ja bearnaise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Bearnaise-kastiketta ei ole lainkaan vaikeaa tehdä ja onhan se parempaa kuin valmiit. Voit tarjoilla pihvien seurana uuniperunoita tai lohkoperunoita ja raikasta salaattia.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 T-luupihviä
  • tuoreita kantarelleja
  • 1 iso persiljanippu
  • rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl vettä
  • 250 g voisulaa
  • 1 rkl rakuunaviinietikkaa
  • kajennepippuria
  • tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

1. Persiljan pitää olla aivan kuivaa ennen kuin friteeraat sen. Kuumenna öljyä paksuhko kerros paistinpannussa. Leikkaa persiljoista varret ja friteeraa lehtikimppuja nopeasti. Valuta talouspaperilla.

2. Laita sienet kuivaan pannuun ja keitä pois neste sienistä. Lisää voi ja paista rapeiksi.

3. Vatkaa munankeltuaisia ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Ota kasari liedeltä ja lisää voisulaa vähän kerrallaan keltuaisseokseen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Munaseoksen ja voisulan pitää olla samanlämpöisiä. Mausta viinietikalla, kajennella ja rakuunalla. Kastiketta ei voi lämmittää, mutta voit pitää sen lämpimänä vesihauteessa kraananlämpimässä vedessä.

4. Mausta pihvit ja paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pane tarjolle sienten ja kastikkeen kanssa. Sirottele pinnalle persiljaa.

Lisää aiheesta:

Entrecôte kermakastikkeella ja salaatillaGratinoitua sieni-kinkkupaahtoleipääUunilammascurryJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssaGratinoitu taskuraputoastLankkupihvi bearnaisekastikkeella
NaudanlihapihviGluteenitonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 24.04.202008:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punasipulipihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko