T-luupihvit, kantarelleja ja bearnaise
Bearnaise-kastiketta ei ole lainkaan vaikeaa tehdä ja onhan se parempaa kuin valmiit. Voit tarjoilla pihvien seurana uuniperunoita tai lohkoperunoita ja raikasta salaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 T-luupihviä
- tuoreita kantarelleja
- 1 iso persiljanippu
- rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl vettä
- 250 g voisulaa
- 1 rkl rakuunaviinietikkaa
- kajennepippuria
- tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Persiljan pitää olla aivan kuivaa ennen kuin friteeraat sen. Kuumenna öljyä paksuhko kerros paistinpannussa. Leikkaa persiljoista varret ja friteeraa lehtikimppuja nopeasti. Valuta talouspaperilla.
2. Laita sienet kuivaan pannuun ja keitä pois neste sienistä. Lisää voi ja paista rapeiksi.
3. Vatkaa munankeltuaisia ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Ota kasari liedeltä ja lisää voisulaa vähän kerrallaan keltuaisseokseen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Munaseoksen ja voisulan pitää olla samanlämpöisiä. Mausta viinietikalla, kajennella ja rakuunalla. Kastiketta ei voi lämmittää, mutta voit pitää sen lämpimänä vesihauteessa kraananlämpimässä vedessä.
4. Mausta pihvit ja paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pane tarjolle sienten ja kastikkeen kanssa. Sirottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka