Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera
Rapean raakaperunaohukaisen paistat helposti alkuruoaksi. Lisukkeet voit valmistella etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 punasipuli
- 80 g muikunmätiä
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 dl kermaviiliä
Raakaperunaohukainen
- 8 keskikokoista perunaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Raasta perunat karkeasti. Esilämmitä paistinpannu, laita pannuun kunnon nokare voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi. Laita ¼ perunaraasteesta pannulle ja litistä paistinlastalla.
2. Paista n. 3 minuuttia molemmilta puolilta aika kuumalla pannulla, kunnes raakaperunaohukainen on kullanruskea ja hieman rapea. Laita talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista muut kolme samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille.
3. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa ruohosipuli pieniksi paloiksi. Levitä punasipuli, ruohosipuli ja muikunmäti raakaperunaohukaisille. Tarjoile heti jääkylmän kermaviilin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Mokkapalat
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti