Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapean raakaperunaohukaisen paistat helposti alkuruoaksi. Lisukkeet voit valmistella etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 punasipuli
  • 80 g muikunmätiä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl kermaviiliä

Raakaperunaohukainen

  • 8 keskikokoista perunaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Raasta perunat karkeasti. Esilämmitä paistinpannu, laita pannuun kunnon nokare voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi. Laita ¼ perunaraasteesta pannulle ja litistä paistinlastalla.

2. Paista n. 3 minuuttia molemmilta puolilta aika kuumalla pannulla, kunnes raakaperunaohukainen on kullanruskea ja hieman rapea. Laita talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paista muut kolme samalla tavalla. Laita ohukaiset lautasille.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa ruohosipuli pieniksi paloiksi. Levitä punasipuli, ruohosipuli ja muikunmäti raakaperunaohukaisille. Tarjoile heti jääkylmän kermaviilin kera.

Lisää aiheesta:

SaviruukkusilliPerunaohukaiset siianmädin keraLuksuspyttipannuPaistettua pekonia juureskakun keraViisipenninenHaukikyljykset ja anjovis-ruohosipulikastike
Suolaiset letutGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa