Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyydytetyt kananmunat Nantua

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 8 isoa, tuoretta herkkusientä
  • 1 prk ravunpyrstöjä liemessä
  • 8 vihreää salaatinlehteä
  • tillinoksia
  • 50 g vapaavalinnaista mätiä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ nippu ruohosipulia

Marinadi

  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl puristettua limemehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punasipuli
  • ½ dl neutraalia öljyä

Hyydytetyt kananmunat

  • 4 kananmuna
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Valmistusohje

1. Marinadi: Valuta ravunpyrstöt. Sekoita viinietikka ja limemehu. Lisää öljy, purista mukaan valkosipuli. Kuori ja hienonna punasipuli ja lisää marinadiin. Laita herkkusienet ja ravunpyrstöt marinadiin samalla kun hyydytät kananmunat.

2. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja valuta se varovasti veteen, veden pitää poreilla hieman tämänkin jälkeen. Heti kun valkuainen on jähmettynyt, muna on valmis; tähän menee n. 3 minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista sama kolmen muun kananmunan kanssa.

Ranskalaiseen keittiöön kuuluu tunnettu rapukastike herkkusienten kera, jota kutsutaan sauce Nantuaksi. Se tarjoillaan usein haukikvenellien tai keitetyn munan kera. Ainekset ovat inspiroineet tämän ruokalajin.

3. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kermaviili, majoneesi ja ruohosipuli. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja asettele hyydytetyt munat niiden päälle. Viimeistele majoneesiseoksella ja asettele ympärille herkkusieniä ja ravunpyrstöjä. Koristele mädin ja tillin kera.

Lisää aiheesta:

Kananmunat italialaisittainPienet lohihyytelötPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaÄyriäisnyyttiHyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen keraRanskalainen persiljakinkku
MunatAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia