Hyydytetyt kananmunat Nantua

Ranskalaiseen keittiöön kuuluu tunnettu rapukastike herkkusienten kera, jota kutsutaan sauce Nantuaksi. Se tarjoillaan usein haukikvenellien tai keitetyn munan kera. Ainekset ovat inspiroineet tämän ruokalajin.

Neljälle

  • 8 isoa, tuoretta herkkusientä
  • 1 prk ravunpyrstöjä liemessä
  • 8 vihreää salaatinlehteä
  • tillinoksia
  • 50 g vapaavalinnaista mätiä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ nippu ruohosipulia

Marinadi

  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl puristettua limemehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punasipuli
  • ½ dl neutraalia öljyä

Hyydytetyt kananmunat

  • 4 kananmuna
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Valmistusohje

1. Marinadi: Valuta ravunpyrstöt. Sekoita viinietikka ja limemehu. Lisää öljy, purista mukaan valkosipuli. Kuori ja hienonna punasipuli ja lisää marinadiin. Laita herkkusienet ja ravunpyrstöt marinadiin samalla kun hyydytät kananmunat.

2. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja valuta se varovasti veteen, veden pitää poreilla hieman tämänkin jälkeen. Heti kun valkuainen on jähmettynyt, muna on valmis; tähän menee n. 3 minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista sama kolmen muun kananmunan kanssa.

3. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kermaviili, majoneesi ja ruohosipuli. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja asettele hyydytetyt munat niiden päälle. Viimeistele majoneesiseoksella ja asettele ympärille herkkusieniä ja ravunpyrstöjä. Koristele mädin ja tillin kera.

Parhaat ruokaohjelmat