Hyydytetyt kananmunat Nantua
Ranskalaiseen keittiöön kuuluu tunnettu rapukastike herkkusienten kera, jota kutsutaan sauce Nantuaksi. Se tarjoillaan usein haukikvenellien tai keitetyn munan kera. Ainekset ovat inspiroineet tämän ruokalajin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 8 isoa, tuoretta herkkusientä
- 1 prk ravunpyrstöjä liemessä
- 8 vihreää salaatinlehteä
- tillinoksia
- 50 g vapaavalinnaista mätiä
- 2 rkl majoneesia
- 1 prk kermaviiliä
- ½ nippu ruohosipulia
Marinadi
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl puristettua limemehua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punasipuli
- ½ dl neutraalia öljyä
Hyydytetyt kananmunat
- 4 kananmuna
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl etikkaa
Valmistusohje
1. Marinadi: Valuta ravunpyrstöt. Sekoita viinietikka ja limemehu. Lisää öljy, purista mukaan valkosipuli. Kuori ja hienonna punasipuli ja lisää marinadiin. Laita herkkusienet ja ravunpyrstöt marinadiin samalla kun hyydytät kananmunat.
2. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja valuta se varovasti veteen, veden pitää poreilla hieman tämänkin jälkeen. Heti kun valkuainen on jähmettynyt, muna on valmis; tähän menee n. 3 minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista sama kolmen muun kananmunan kanssa.
3. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kermaviili, majoneesi ja ruohosipuli. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja asettele hyydytetyt munat niiden päälle. Viimeistele majoneesiseoksella ja asettele ympärille herkkusieniä ja ravunpyrstöjä. Koristele mädin ja tillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen