Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa

Muhkea mutta maukas pieni ruokalaji juhlaviin hetkiin. Varo, ettet käytä liikaa hollandaisea.

Neljälle

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl sulatettua margariinia

Täyte

  • 500 g kuorellisia katkarapuja
  • noin 200 g valmista hollandaisekastiketta
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • noin 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Vatkaa ohukaistaikina paitsi rasva. Anna turvota 10 minuuttia, lisää margariini.

3. Paista ohukaiset.

4. Kuori katkaravut ja hienonna ne karkeasti, säästä muutama kokonainen koristeluun. Sekoita hienonnetut kastikkeen ja tillin kanssa.

5. Lado ohukaisia ja täytettä neljäksi pinoksi, laita ne leivinpaperille pellille. Ripottele päälle juustoa.

6. Gratinoi uunissa juuri ennen tarjoilua niin että juusto sulaa. Koristele katkaravulla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.