Täytetyt uuniperunat
Jos jostakin muusta ruoanlaitosta on jäänyt yli kinkkua tai kanaa, voit kuutioida ne hienosti, sekoittaa perunan kanssa ja saada täyttävämmän ruoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 2 isoa perunaa/uuniperunaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl ranskankermaa
- ½ dl juustoraastetta, esim. cheddaria
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- kermaviiliä
- hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Kääri perunat alumiinifolioon tai pistele niihin reikiä haarukalla. Laita perunat uuniritilälle ja paista n. 1 tunti 200 asteessa tai 1 tunti ja 15 minuuttia 175 asteessa. Perunat ovat valmiita, kun ne tuntuvat pehmeiltä. Kokeile haarukalla tai tikulla.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita ne ranskankerman kanssa, lisää juustoraaste, oregano ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota perunat uunista, halkaise ne pituussuunnassa. Koverra varovaisesti sisus ilman että kuoret menevät rikki. Sekoita peruna ranskankermaseoksen kanssa niin sileäksi kuin mahdollista.
3. Laita perunankuoret pellille tai uuninkestävään vuokaan. Täytä perunaseoksella. Ripottele päälle hieman paprikajauhetta ja laita uuniin kunnes ne ovat saaneet hieman väriä, 5-7 minuuttia. Tarjoile heti kermaviilin ja ruohosipulin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa