Kolme herkullista levitettä
Nämä levitteet maistuvat leipäpalan päällä varsinaista pääruokaa odotellessa tai välipalana. Hummus-tahnaan tarvitset seesaminsiemenistä jauhettua tahine-tahnaa. Sen voi korvata seesamöljyllä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Tsatsiki
- 2 dl ruokajogurttia
- ½ kurkku
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
- 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
Guacamole
- 1 avokado
- 1 tl vastapuristettua limettimehua
- 2 rkl hienonnettua punasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suikaloitua chilipalkoa
- 1 tomaatti
- ½ tl suolaa
Hummus-tahna
- 1 prk keitettyjä kikherneitä
- 1 rkl tahine-tahnaa tai 2 tl seesamöljyä
- 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Tsatsiki: Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla terällä. Lisää kurkkuraasteeseen 1 tl suolaa ja odota hetki, että neste erottuu. Purista raasteesta neste ja sekoita sen joukkoon ruokajogurtti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
2. Guacamole: Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatti. Soseuta avokado haarukalla ja lisää limettimehu nopeasti soseen joukkoon. Sekoita avokadososeeseen punasipuli, tomaattipalat ja chili. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla.
3. Hummus-tahna: Valuta kikherneet, säästä liemi. Soseuta kikherneet, tahine-tahna, sitruunamehu ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ohenna tarvittaessa kikherneiden liemellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa