Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Team Tähti -joukkueen reseptit

Julkaistu 10.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Jouluinen salaatti

  • mieluisat salaatit
  • 2 valmiiksi keitettyä punajuurta
  • aurajuustoa
  • 2 viikunaa
  • 1 persimon
  • saksanpähkinöitä hienonnettuna
  • rosmariinia
  • timjamia

Keitto

  • ½ myskikurpitsa
  • 1 punajuuri
  • tuoretta timjamia
  • oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • 5 dl kasvislientä
  • loraus kuohukermaa

Granaattiomenavinegretti

  • 1 granaattiomena
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • sokeria

Pääruoka naudan sisäfilee timjamivoilla, pippurikastike ja juurekset

  • naudan sisäfilettä
  • luomuvoita
  • tuoretta timjamia
  • porkkanaa
  • perunaa
  • palsternakkaa

Pippurikastike

  • nokare oliiviöljyä
  • nokare voita
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa (juokseva)
  • tuoretta timjamia
  • 2 dl kermaa
  • 2/3 dl lihalientä
  • maizenajauhoa
  • 1 tl kutakin: mustapippuria, viherpippuria, rosepippuria hienonnettuna huhmareessa

Pannacotta

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl creme fraichea
  • 2 rkl tai oman maun mukaan vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • rosmariinin oksa
  • 2 liivatelehteä

Kastike

  • 1 dl vadelmia
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl saksanpähkinärouhetta
  • 1 tl amaretto-likööriä

Jäätelö

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa

Valmistusohje

JOULUINEN SALAATTI: Revi salaatti. Lohko punajuuret, viikuna ja persimon. Laita lautasen pohjalle salaattia, lisää punajuuret, viikunat, aurajuusto, persimon, saksanpähkinät ja yrtit. Tarjoa vinegretin kanssa.

KEITTO: Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pilko myskikurpitsa ja lohko punajuuret. Laita vihannekset uunipellille ja mausta oliiviöljyllä, timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Laita vihannekset ja sipulit uuniin. Paahda kypsiksi.

Soseuta yhdessä kasvisliemen kanssa. Kuumenna ja lisää kermaa. Tarkista suola.

GRANAATTIOMENAVINEGRETTI: Irrota granaatinomenansiemenet kulhoon. Blendaa, tarkista maku ja siivilöi hedelmän liha pois. Käytä salaatinkastikkeena.

NAUDAN SISÄFILEE TIMJAMIVOILLA, PIPPURIKASTIKE JA JUUREKSET: Pilko juurekset pellille, mausta suolalla ja kaada oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa, kunnes ovat kypsiä mutta napakoita. Poista kalvot lihasta. Paahda pinnat kuumalla pannulla voissa muutaman minuutin ajan ja nosta uuniin 200 asteeseen hetkeksi. Anna vetäytyä. Leikkaa viipaleiksi.

PIPPURIKASTIKE: Kuumenna nokare voita ja loraus oliiviöljyä kattilassa. Lisää pippurit huhmareen kautta. Lisää nokare sinappia, hunajaa, timjamia, lisää kermaa. Lisää lihaliemi. Mausta suolalla. Suurusta maizenalla. Maista ja lisää suolaa ja mustapippuria.

PANNACOTTA:  Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta muut ainekset, siivilöi rosmariinin oksa ja lisää pehmenneet liivatelehdet. Kaada muotteihin. Tarjoa jäätelön ja kastikkeen kanssa.

KASTIKE:  Sekoita ja soseuta.

JÄÄTELÖ: Vatkaa kuohukerma, sekoita mukaan keltuaiset, sokeri ja kardemumma. Laita jäätelökoneeseen. Anna olla 20 min kunnes jäätelö on valmista.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Team Joulutontut -joukkueen reseptitMasterChef Suomi: Bataattia ja vihreää currya, Josen repsepti Kasviswokki, lihaburger ja Coleslaw – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen!Näitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Kokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Osterivaahtoa ja karkkikastiketta! Poimi talteen Kokkisodan viidennen jakson jännittävät reseptit
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti