Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluun

Tässä on kolme äyriäiskastiketta jotka sopivat hyvin hummerin, keisarihummerin, katkarapujen ja vaikka simpukoiden kera. Yhdelle hengelle tarvitaan puolikas hummeri, eli n. 250 g, tai puolikas taskurapu sekä keisarihummeri, muutama katkarapu ja/tai simpukoita. Jos haluat vain tarjoilla hummeria tai taskurapua, niitä tarvitaan kokonainen per ruokailija.

Neljälle

  • äyriäisiä kuten yllä mainittu

Kuuma tomaattikastike

  • 1 chilipalko
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa tai oreganoa

Viileä avokadokastike

  • 2 isoa avokadoa
  • 1 limetti
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 dl ruoanlaittojugurttia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valkosipuli-sahramikastike

  • 0,25 g sahramia
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ dl kiehuvaa vettä
  • 4 dl ruoanlaittojugurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta chilipippuria

Valmistusohje

1. Kuuma tomaattikastike: Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Halkaise chilipalko, leikkaa pois siemenet ja väliseinät. Hiero morttelissa survimella valkosipulinkynnet ja fariinisokeri hienoksi tahnaksi. Sekoita chili, valkosipuli, fariinisokeri ja inkivääri paseerattujen tomaattien kera.

2. Viileä avokadokastike: Pese limetti hyvin ja raasta kuoren vihreä osa hienosti. Säästä hedelmä. Hienonna basilika. Koverra avokadon hedelmäliha lusikalla ja muussaa hedelmäliha. Puserra päälle limetinmehu, lisää basilika ja raastettu limetinkuori. Lisää jugurttia kunnes kastike on halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Valkosipuli-sahramikastike: Hiero morttelissa survimella sahrami ja suola. Kaada seos kulhoon, lisää ½ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes sahrami on liuennut veteen. Puserra mukaan valkosipuli ja lisää chili. Lisää ruoanlaittojugurtti. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.