Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluun
Tässä on kolme äyriäiskastiketta jotka sopivat hyvin hummerin, keisarihummerin, katkarapujen ja vaikka simpukoiden kera. Yhdelle hengelle tarvitaan puolikas hummeri, eli n. 250 g, tai puolikas taskurapu sekä keisarihummeri, muutama katkarapu ja/tai simpukoita. Jos haluat vain tarjoilla hummeria tai taskurapua, niitä tarvitaan kokonainen per ruokailija.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- äyriäisiä kuten yllä mainittu
Kuuma tomaattikastike
- 1 chilipalko
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 400 g paseerattua tomaattia
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl kuivattua rakuunaa tai oreganoa
Viileä avokadokastike
- 2 isoa avokadoa
- 1 limetti
- 1 ruukku basilikaa
- 2 dl ruoanlaittojugurttia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valkosipuli-sahramikastike
- 0,25 g sahramia
- ½ tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ½ dl kiehuvaa vettä
- 4 dl ruoanlaittojugurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta chilipippuria
Valmistusohje
1. Kuuma tomaattikastike: Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Halkaise chilipalko, leikkaa pois siemenet ja väliseinät. Hiero morttelissa survimella valkosipulinkynnet ja fariinisokeri hienoksi tahnaksi. Sekoita chili, valkosipuli, fariinisokeri ja inkivääri paseerattujen tomaattien kera.
2. Viileä avokadokastike: Pese limetti hyvin ja raasta kuoren vihreä osa hienosti. Säästä hedelmä. Hienonna basilika. Koverra avokadon hedelmäliha lusikalla ja muussaa hedelmäliha. Puserra päälle limetinmehu, lisää basilika ja raastettu limetinkuori. Lisää jugurttia kunnes kastike on halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Valkosipuli-sahramikastike: Hiero morttelissa survimella sahrami ja suola. Kaada seos kulhoon, lisää ½ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes sahrami on liuennut veteen. Puserra mukaan valkosipuli ja lisää chili. Lisää ruoanlaittojugurtti. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti