Kala-äyriäissalaatti sweet chili -kastikkeella
Tässä salaatissa sekä äyriäiset että sienet marinoidaan ennen ainesten yhdistämistä. Salaatti sopii niin alkuruoaksi kuin ruokalajiksi seisovaan pöytään. Jos tarjoilet sen alkuruokana, paahdettu leipä on hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 100 g mustekalarenkaita
- 100 g purkkisimpukoita
- 100 g surimia
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- ¼ hunajameloni
- 1 avokado
Äyriäismarinadi
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 2 valkosipulinkynttä
Sitronetti
- ½ dl neutraalia öljyä
- 3 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Chilikastike
- 1 chili
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 ½ dl kermaviiliä
- ½ dl sweet chili -kastiketta
- 2 tl chilijauhetta
- 2 maustemittaa cayennepippuria
Koristeluun
- salaatinlehtiä
- kevätsipulia
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Purista appelsiinista mehu, sekoita valkoviinin kera ja purista mukaan valkosipuli. Laita katkaravut, mustekalarenkaat, simpukat ja surimit marinadiin ja anna maustua 1 tunti. Sitronetti: Sekoita öljy ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Lohko herkkusienet, laita ne sitronettiliemeen ja marinoi 1 tunti.
2. Chilikastike: Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Purista mukaan valkosipuli, lisää hienonnettu chili. Lisää sweet chili -kastike, chilijauhe ja cayennepippuri. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.
3. Paloittele paprika, meloni ja avokado kuutioiksi. Valuta herkkusienet ja sekoita kuutioiden kera. Valuta äyriäiset ja kääntele mukaan salaattiin. Asettele vadille salaatinlehtiä ja laita äyriäissalaattia päälle. Koristele kevätsipulilla ja sitruunalla, tarjoile chilikastike erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan