Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäisminestronekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 pientä perunaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 salottisipulia
  • 2 porkkanaa
  • 8 kruunutillin vartta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ litraa kalalientä
  • ½ litraa hummerifondia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 100 g vermisellejä
  • ½ dl punaisia tai ruskeita papuja keitettynä
  • 20 sinisimpukkaa
  • 2 tomaattia
  • 300 g ravunpyrstöjä

Kuminapesto

  • 1 nippu basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • ripaus sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 50 g raastettua tuoretta parmesaania
  • 1/4 tl raastettua sitruunankuorta
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuminapesto: Nypi basilikasta lehdet ja paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Purista valkosipulinkynnet. Sekoita tehosekoittimella basilikanlehdet, pinjasiemenet, oliiviöljyä, parmesaaniraaste, valkosipulinkynnet, sitruunankuori ja jauhettu kumina. Mausta suolalla ja jätä odottamaan.

2. Paloittele peruna ja sellerinvarret. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Tee salottisipuleista karkeaa hakkelusta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota kasviksia ja kruunutilliä oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi ja hummerifondi ja keitä kasvikset pureskeltavan napakoiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

3. Ennen tarjoilua: Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna keitto, lisää vermiselli, pavut, tomaatit, ravunpyrstöt ja simpukat ja hauduta keitto vielä noin minuutti. Nosta kruunutillin latvat keitosta, annostele keitto lautasille ja lisää jokaiseen annokseen lusikallinen kuminapestoa. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Näin teet täydellisen myskikurpitsapastan – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKasvispasta on nopea arkiruoka – kokeile helppoa reseptiä!Keltainen kalacurryMerenherkkuja ja nuudeleitaNikin bouillabaisse ja rouilleHellapoliisin savulohilasagne
ÄyriäiskeittoKeitotKastikkeet ja dipitGoGreenVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong