Äyriäisminestronekeitto
4 annosta
- 4 pientä perunaa
- 2 lehtisellerin vartta
- ½ kesäkurpitsa
- 2 salottisipulia
- 2 porkkanaa
- 8 kruunutillin vartta
- 4 rkl oliiviöljyä
- ½ litraa kalalientä
- ½ litraa hummerifondia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 100 g vermisellejä
- ½ dl punaisia tai ruskeita papuja keitettynä
- 20 sinisimpukkaa
- 2 tomaattia
- 300 g ravunpyrstöjä
Kuminapesto
- 1 nippu basilikaa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- ripaus sokeria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 50 g raastettua tuoretta parmesaania
- 1/4 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl jauhettua kuminaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuminapesto: Nypi basilikasta lehdet ja paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Purista valkosipulinkynnet. Sekoita tehosekoittimella basilikanlehdet, pinjasiemenet, oliiviöljyä, parmesaaniraaste, valkosipulinkynnet, sitruunankuori ja jauhettu kumina. Mausta suolalla ja jätä odottamaan.
2. Paloittele peruna ja sellerinvarret. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Tee salottisipuleista karkeaa hakkelusta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota kasviksia ja kruunutilliä oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi ja hummerifondi ja keitä kasvikset pureskeltavan napakoiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
3. Ennen tarjoilua: Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna keitto, lisää vermiselli, pavut, tomaatit, ravunpyrstöt ja simpukat ja hauduta keitto vielä noin minuutti. Nosta kruunutillin latvat keitosta, annostele keitto lautasille ja lisää jokaiseen annokseen lusikallinen kuminapestoa. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti