MasterChef VIP: Bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä – Olga Temosen resepti

MC2020VIP_EP03_Annoskuva_Olga_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaisse

  • 10 kpl Katkarapuja
  • 10 kpl Sinisimpukoita
  • 100 g Vaalea kalaa esim. kuha tai siika
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Tomaattipyrettä
  • 2 kpl Porkkanoita
  • 0,5 dl Valkoviiniä
  • 6 dl Vettä
  • 1 dl Kermaa
  • 1/2 kpl Appelsiininmehua
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • ripaus Cayennepippuria
  • Sahrami
  • Pippuri
  • Suola

Munakoisorouille

  • 1/2 kpl Munakoisoa
  • 6 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 dl Parmesaania, raastettuna
  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 dl Oliiviöljyä
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • 1 tl Dijon sinappia
  • Pippuri
  • Suola

Rapea leipä

  • 2 siivua Vaaleaa leipää
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Suola

Jättikatkaravun pyrstöt

  • 6 kpl Jättikatkaravun pyrstöjä, kuorittuna
  • 2 rkl Voita
  • 1/2 kpl Appelsiininmehua
  • 1/3 ruukkua Persiljaa
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista munakoisorouille. Halkaise puolikas munakoiso ja kuori valkosipulinkynnet. Paahda 190 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä. Valmista aioli. Laita kananmuna, 3 valkosipulinkynttä ja sinappi blenderiin. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon samalla kun blenderi sekoittaa hiljaisella teholla. Mausta valmis majoneesi sitruunanmehulla ja raastetulla parmesanilla. Lisää lopuksi jäähtyneet munakoisot ja valkosipulinkynnet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. 

Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja porkkanat. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa tomaattipyreen kanssa. Lisää valkoviini ja vesi. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää ravut, sinisimpukat ja kala. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi keitto. Lisää liemeen kerma ja mausteet. Suurusta tarvittaessa pieneen tilkkaan veteen sekoitetulla maizenalla.

Valmista leivät. Sivele leivät oliiviöljyllä ja paahda pannulla rapeiksi. Mausta suolalla. Paista ravut nopeasti voissa kuumalla pannulla. Lisää raastettu appelsiinin kuoret ja mehu. Mausta pippurilla ja suolalla. Ota pois levyltä ja lisää hienonnettu persilja. Asettele paistetut katkaravut paahdetun leivän päälle.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!