Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä – Olga Temosen resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 16.03.2021 21:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaisse

  • 10 kpl Katkarapuja
  • 10 kpl Sinisimpukoita
  • 100 g Vaalea kalaa esim. kuha tai siika
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Tomaattipyrettä
  • 2 kpl Porkkanoita
  • 0,5 dl Valkoviiniä
  • 6 dl Vettä
  • 1 dl Kermaa
  • 1/2 kpl Appelsiininmehua
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • ripaus Cayennepippuria
  • Sahrami
  • Pippuri
  • Suola

Munakoisorouille

  • 1/2 kpl Munakoisoa
  • 6 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 dl Parmesaania, raastettuna
  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 dl Oliiviöljyä
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • 1 tl Dijon sinappia
  • Pippuri
  • Suola

Rapea leipä

  • 2 siivua Vaaleaa leipää
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Suola

Jättikatkaravun pyrstöt

  • 6 kpl Jättikatkaravun pyrstöjä, kuorittuna
  • 2 rkl Voita
  • 1/2 kpl Appelsiininmehua
  • 1/3 ruukkua Persiljaa
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista munakoisorouille. Halkaise puolikas munakoiso ja kuori valkosipulinkynnet. Paahda 190 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä. Valmista aioli. Laita kananmuna, 3 valkosipulinkynttä ja sinappi blenderiin. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon samalla kun blenderi sekoittaa hiljaisella teholla. Mausta valmis majoneesi sitruunanmehulla ja raastetulla parmesanilla. Lisää lopuksi jäähtyneet munakoisot ja valkosipulinkynnet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. 

Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja porkkanat. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa tomaattipyreen kanssa. Lisää valkoviini ja vesi. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää ravut, sinisimpukat ja kala. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi keitto. Lisää liemeen kerma ja mausteet. Suurusta tarvittaessa pieneen tilkkaan veteen sekoitetulla maizenalla.

Valmista leivät. Sivele leivät oliiviöljyllä ja paahda pannulla rapeiksi. Mausta suolalla. Paista ravut nopeasti voissa kuumalla pannulla. Lisää raastettu appelsiinin kuoret ja mehu. Mausta pippurilla ja suolalla. Ota pois levyltä ja lisää hienonnettu persilja. Asettele paistetut katkaravut paahdetun leivän päälle.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan reseptiMasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiPutous-tähtien vegaaninen hirvi – katso Kokkisota-jakson reseptit!Kokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Kokkisodan yhdeksännessä jaksossa tiedossa on Salkkarit-kokkailua – katso herkulliset reseptit!
MasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti