Mätidipin ohje sekoitti somen! Tässä Leenan ja Imanin Instagramissa supersuosioon noussut mätidippi, joka nautiskellaan perunalastujen kera.
- Aktiivinen valmistusaika: 5min
- Kokonaisvalmistusaika: 5min
- Annosmäärä: 2-4 annosta
Ainekset
- Purkki creme fraichea
- 1/2-1 punasipuli hienonnettuna
- Kahden limen kuori raastettuna (vihreä osa)
- Puolikkaan limen mehu
- Ruohosipulia hienonnettuna
- Kirjolohenmätiä
- Suolaa
- Rouhittua mustapippuria
- Sipsejä
Valmistusohje
Mätidippi valmistetaan näin:
- Sekoita kaikkia aineksia keskenään.
- Koristele isoilla mätikeoilla ja hienon hienoksi silputulla ruohosipulilla. Nauti sipsien kanssa
Leenan ja Imanin vinkki: "Kesällä duunailtiin lisäksi kekoja suoraan sipsien päälle sormisyötäviksi. Tällöin riittää creme fraiche/smetana, mäti ja reilu rouhaus mustapippuria. Jos haluat kalattoman version, korvaa mäti merilevävalmisteella."
Resepti ja kuva: @imanjaleenasafkaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.