Mätidippi – helppo hittiohje
![Copyright: Leena ja Iman. Photographer: @leenajaimansafkaa. mätidippi](https://im.mtvuutiset.fi/image/8314858/landscape16_9/1600/900/e1da0964c2cf139c89d5cce266508ad3/No/matidippi.jpg)
Mätidipin ohje sekoitti somen! Tässä Leenan ja Imanin Instagramissa supersuosioon noussut mätidippi, joka nautiskellaan perunalastujen kera.
- Aktiivinen valmistusaika: 5min
- Kokonaisvalmistusaika: 5min
- Annosmäärä: 2-4 annosta
Ainekset
- Purkki creme fraichea
- 1/2-1 punasipuli hienonnettuna
- Kahden limen kuori raastettuna (vihreä osa)
- Puolikkaan limen mehu
- Ruohosipulia hienonnettuna
- Kirjolohenmätiä
- Suolaa
- Rouhittua mustapippuria
- Sipsejä
Valmistusohje
Mätidippi valmistetaan näin:
- Sekoita kaikkia aineksia keskenään.
- Koristele isoilla mätikeoilla ja hienon hienoksi silputulla ruohosipulilla. Nauti sipsien kanssa
Leenan ja Imanin vinkki: "Kesällä duunailtiin lisäksi kekoja suoraan sipsien päälle sormisyötäviksi. Tällöin riittää creme fraiche/smetana, mäti ja reilu rouhaus mustapippuria. Jos haluat kalattoman version, korvaa mäti merilevävalmisteella."
Resepti ja kuva: @imanjaleenasafkaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka