Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mätidippi – helppo hittiohje

Leena ja Iman
Julkaistu 17.12.2021 10:22

MTV LIFESTYLE

Mätidipin ohje sekoitti somen! Tässä Leenan ja Imanin Instagramissa supersuosioon noussut mätidippi, joka nautiskellaan perunalastujen kera.

  • Kokonaisvalmistusaika: 5 min
  • Aktiivinen aika: 5 min
  • Annosmäärä: 2-4 annosta

Ainekset

  • Purkki creme fraichea
  • 1/2-1 punasipuli hienonnettuna
  • Kahden limen kuori raastettuna (vihreä osa)
  • Puolikkaan limen mehu
  • Ruohosipulia hienonnettuna
  • Kirjolohenmätiä
  • Suolaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • Sipsejä

Valmistusohje

Mätidippi valmistetaan näin:

  1. Sekoita kaikkia aineksia keskenään.
  2. Koristele isoilla mätikeoilla ja hienon hienoksi silputulla ruohosipulilla. Nauti sipsien kanssa

Leenan ja Imanin vinkki: "Kesällä duunailtiin lisäksi kekoja suoraan sipsien päälle sormisyötäviksi. Tällöin riittää creme fraiche/smetana, mäti ja reilu rouhaus mustapippuria. Jos haluat kalattoman version, korvaa mäti merilevävalmisteella."

Resepti ja kuva: @imanjaleenasafkaa

Lisää aiheesta:

Bella Tablen smetanasilliVappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressingTuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin keraSillicocktailSoijasalsaKalastajanvaimon salaatti
Nopeat ja helpotCocktail alkupalatDippikastikeJouluPikkujoulutLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot
  • 7.11.08:23
    Torttu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 5.11.15:45
    Alkupala

    Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 15.10.09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset