Mätidippi – helppo hittiohje

mätidippi
Leena ja Iman

Mätidipin ohje sekoitti somen! Tässä Leenan ja Imanin Instagramissa supersuosioon noussut mätidippi, joka nautiskellaan perunalastujen kera.

  • Aktiivinen valmistusaika: 5min
  • Kokonaisvalmistusaika: 5min
  • Annosmäärä: 2-4 annosta

Ainekset

  • Purkki creme fraichea
  • 1/2-1 punasipuli hienonnettuna
  • Kahden limen kuori raastettuna (vihreä osa)
  • Puolikkaan limen mehu
  • Ruohosipulia hienonnettuna
  • Kirjolohenmätiä
  • Suolaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • Sipsejä

Valmistusohje

Mätidippi valmistetaan näin:

  1. Sekoita kaikkia aineksia keskenään.
  2. Koristele isoilla mätikeoilla ja hienon hienoksi silputulla ruohosipulilla. Nauti sipsien kanssa

Leenan ja Imanin vinkki: "Kesällä duunailtiin lisäksi kekoja suoraan sipsien päälle sormisyötäviksi. Tällöin riittää creme fraiche/smetana, mäti ja reilu rouhaus mustapippuria. Jos haluat kalattoman version, korvaa mäti merilevävalmisteella."

Resepti ja kuva: @imanjaleenasafkaa



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.