Mainos
Mainos

Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

Voimakaurajauheesta ja kauraöljystä valmistettu pesto on vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä ja oliiviöljystä tehdylle pestolle, vinkkaa Kaura-kirjan (Readme 2020) julkaissut kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laine. 

Kaurapesto

  • 1 iso ruukku basilikaa
  • 1 iso ruukku minttua tai viinisuolaheinää
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1½ - 2 dl kauraöljyä (Esim. Fazer Alku)
  • 1/3 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kaurajauhetta (Esim. Fazer Alku Voima)
  • 60 g (2 dl) hienoa parmesaanijuustoraastetta TAI vastaavaa vegaanista

Valmistusohje

Kaurapesto valmistuu näin:

Revi yrteistä lehdet korkeaan kannuun. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet mukaan. Mittaa kauraöljy joukkoon. Soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää lopuksi voimakaurajauhe ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi pestoksi.

Kauraöljyn määrään vaikuttaa yrttien määrä ja kosteus sekä peston toivottu paksuus. Peston ollessa löysä voit lisätä voimakaurajauhetta tuomaan paksuutta. Mikäli lopputulos on liian paksua, lisää tarvittaessa kauraöljyä.

Nauti kauraleipien, -sipsien tai -pastan kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Kaura-kirja (Readme 2020)

Kaura kirja readme Arja Elina Laine

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja