Voimakaurajauheesta ja kauraöljystä valmistettu pesto on vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä ja oliiviöljystä tehdylle pestolle, vinkkaa Kaura-kirjan (Readme 2020) julkaissut kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laine.
Kaurapesto
- 1 iso ruukku basilikaa
- 1 iso ruukku minttua tai viinisuolaheinää
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1½ - 2 dl kauraöljyä (Esim. Fazer Alku)
- 1/3 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl kaurajauhetta (Esim. Fazer Alku Voima)
- 60 g (2 dl) hienoa parmesaanijuustoraastetta TAI vastaavaa vegaanista
Valmistusohje
Kaurapesto valmistuu näin:
Revi yrteistä lehdet korkeaan kannuun. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet mukaan. Mittaa kauraöljy joukkoon. Soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää lopuksi voimakaurajauhe ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi pestoksi.
Kauraöljyn määrään vaikuttaa yrttien määrä ja kosteus sekä peston toivottu paksuus. Peston ollessa löysä voit lisätä voimakaurajauhetta tuomaan paksuutta. Mikäli lopputulos on liian paksua, lisää tarvittaessa kauraöljyä.
Nauti kauraleipien, -sipsien tai -pastan kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, Kaura-kirja (Readme 2020)

Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!