Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

MTV
Julkaistu 24.01.2020 11:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaurapesto

  • 1 iso ruukku basilikaa
  • 1 iso ruukku minttua tai viinisuolaheinää
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1½ - 2 dl kauraöljyä (Esim. Fazer Alku)
  • 1/3 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kaurajauhetta (Esim. Fazer Alku Voima)
  • 60 g (2 dl) hienoa parmesaanijuustoraastetta TAI vastaavaa vegaanista

Valmistusohje

Kaurapesto valmistuu näin:

Revi yrteistä lehdet korkeaan kannuun. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet mukaan. Mittaa kauraöljy joukkoon. Soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää lopuksi voimakaurajauhe ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi pestoksi.

Kauraöljyn määrään vaikuttaa yrttien määrä ja kosteus sekä peston toivottu paksuus. Peston ollessa löysä voit lisätä voimakaurajauhetta tuomaan paksuutta. Mikäli lopputulos on liian paksua, lisää tarvittaessa kauraöljyä.

Nauti kauraleipien, -sipsien tai -pastan kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Kaura-kirja (Readme 2020)

Kaura kirja readme Arja Elina LaineReadme

Lisää aiheesta:

Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkireseptiKaali-omenapaistos kaura-kookosmurullaSieni-siemenrisotto à la Virpi MikkonenSoijatäytteiset tattariohukaisetHedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonitFenkolikeitto
PestoDippikastikeNopeat ja helpotLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Voimakaurajauheesta ja kauraöljystä valmistettu pesto on vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä ja oliiviöljystä tehdylle pestolle, vinkkaa Kaura-kirjan (Readme 2020) julkaissut kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laine. 

Tuoreimmat aiheesta

Pesto
  • 22.09.202107:50
    Pestopasta

    Pestopasta – Kari Aihisen helppo ohje

  • 24.01.202011:15
    Dippikastike

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 25.10.201613:55
    Parsa

    Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pesto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rucolapesto