Hummus
Minkä tahansa seisovan pöydän, kekkereiden ja illanistujaisten varma hitti on dipattavat kasvikset. Tässä kolme toimivaa dippikastiketta. Leikkaa dipattavaksi porkkanoita, varsiselleriä, kurkkua, kesäkurpitsaa, lanttua, punajuurta, naurista...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g kikherneitä
- (suolaa)
- (vettä)
- 80 g tahinia (seesamitahnaa, saa valmiina kaupasta)
- 2 sitruunan mehu
- 1 ½ – 2 ½ dl oliiviöljyä koostumuksen mukaan
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ½–1 rkl paprikajauhetta
- hyppysellinen caynnenpippuria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
Valmistusohje
Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä vähintään tunti tai käytä purkkiherneitä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi