Hummus
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667988/landscape16_9/515/290/d68e6765a6e4a445b9b400674ca48510/QH/587934-5775.jpg)
Julkaistu
Minkä tahansa seisovan pöydän, kekkereiden ja illanistujaisten varma hitti on dipattavat kasvikset. Tässä kolme toimivaa dippikastiketta. Leikkaa dipattavaksi porkkanoita, varsiselleriä, kurkkua, kesäkurpitsaa, lanttua, punajuurta, naurista...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g kikherneitä
- (suolaa)
- (vettä)
- 80 g tahinia (seesamitahnaa, saa valmiina kaupasta)
- 2 sitruunan mehu
- 1 ½ – 2 ½ dl oliiviöljyä koostumuksen mukaan
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ½–1 rkl paprikajauhetta
- hyppysellinen caynnenpippuria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
Valmistusohje
Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä vähintään tunti tai käytä purkkiherneitä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka