Hummus

Minkä tahansa seisovan pöydän, kekkereiden ja illanistujaisten varma hitti on dipattavat kasvikset. Tässä kolme toimivaa dippikastiketta. Leikkaa dipattavaksi porkkanoita, varsiselleriä, kurkkua, kesäkurpitsaa, lanttua, punajuurta, naurista...

Ainekset

  • 200 g kikherneitä
  • (suolaa)
  • (vettä)
  • 80 g tahinia (seesamitahnaa, saa valmiina kaupasta)
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 ½ – 2 ½ dl oliiviöljyä koostumuksen mukaan
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½–1 rkl paprikajauhetta
  • hyppysellinen caynnenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä vähintään tunti tai käytä purkkiherneitä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja