Hummus
Julkaistu
Minkä tahansa seisovan pöydän, kekkereiden ja illanistujaisten varma hitti on dipattavat kasvikset. Tässä kolme toimivaa dippikastiketta. Leikkaa dipattavaksi porkkanoita, varsiselleriä, kurkkua, kesäkurpitsaa, lanttua, punajuurta, naurista...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g kikherneitä
- (suolaa)
- (vettä)
- 80 g tahinia (seesamitahnaa, saa valmiina kaupasta)
- 2 sitruunan mehu
- 1 ½ – 2 ½ dl oliiviöljyä koostumuksen mukaan
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ½–1 rkl paprikajauhetta
- hyppysellinen caynnenpippuria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
Valmistusohje
Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä vähintään tunti tai käytä purkkiherneitä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan