Hedelmäsalaatti litsillä
Tämä on raikas hedelmäsalaatti, joka maistuu aidolta vaniljalta. Resepti on lähtöisin Madagaskarilta, jossa viljellään paljon litsiä vientiin. Litsi maistuu tietenkin parhaalta tuoreena, mutta sitä löytyy myös säilykkeenä. Salaatti maistuu parhaalta, jos se saa tekeytyä kylmässä tunnin ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ tuore ananas
- ½ pieni hunajameloni
- 1 appelsiini
- 100 g mansikoita
- 10 tuoretta litsiä (tai säilykkeenä)
- 1 vaniljatanko
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan, raaputa siemenet ja laita ne sekä tangonpalat kattilaan. Lisää vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä ilman kantta 5 minuuttia. Jäähdytä. Poimi pois vaniljatangon palat.
2. Kuori ananas, meloni, appelsiini ja tuoreet litsit. Poista kaikki siemenet. Jos käytät säilykelitsejä, valuta ne. Leikkaa ananas ja meloni paloiksi, appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi, mansikat siivuiksi ja halkaise litsit puolikkaiksi.
3. Sekoita hedelmät vadilla ja kaada sokeriliemi päälle. Anna hedelmäsalaatin tekeytyä jääkaapissa 1 tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti