Hedelmäsalaatti litsillä

Tämä on raikas hedelmäsalaatti, joka maistuu aidolta vaniljalta. Resepti on lähtöisin Madagaskarilta, jossa viljellään paljon litsiä vientiin. Litsi maistuu tietenkin parhaalta tuoreena, mutta sitä löytyy myös säilykkeenä. Salaatti maistuu parhaalta, jos se saa tekeytyä kylmässä tunnin ennen tarjoilua.

Neljälle

  • ½ tuore ananas
  • ½ pieni hunajameloni
  • 1 appelsiini
  • 100 g mansikoita
  • 10 tuoretta litsiä (tai säilykkeenä)
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan, raaputa siemenet ja laita ne sekä tangonpalat kattilaan. Lisää vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä ilman kantta 5 minuuttia. Jäähdytä. Poimi pois vaniljatangon palat.

2. Kuori ananas, meloni, appelsiini ja tuoreet litsit. Poista kaikki siemenet. Jos käytät säilykelitsejä, valuta ne. Leikkaa ananas ja meloni paloiksi, appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi, mansikat siivuiksi ja halkaise litsit puolikkaiksi.

3. Sekoita hedelmät vadilla ja kaada sokeriliemi päälle. Anna hedelmäsalaatin tekeytyä jääkaapissa 1 tunti ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.