Eksoottinen hedelmäsalaatti
Tässä herkullisessa salaatissa eksoottiset hedelmät löytävät toisensa. Hedelmäsalaatti maistuu paremmalta jos maut saavat vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 papaija
- 1 ananas
- 1 päärynä
- 4 litsiä
- 1 rasia ananaskirsikoita
Liemi
- 1 dl vettä
- 2 dl kidesokeria
- 4 tähtianista
Valmistusohje
1. Kaada vesi ja sokeri kattilaan, lisää tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä, jäähdytä sitten jääkaapissa.
2. Halkaise papaija ja raaputa siemenet pois. Kuori hedelmä ja viipaloi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi ananas. Kuori ja viipaloi päärynä ohuesti. Kuori litsit, poista kivet ja lohko.
3. Lado hedelmiä annoskulhoihin tai suureen kulhoon. Kaada liemi päälle. Peitä muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria