Eksoottinen hedelmäsalaatti

Tässä herkullisessa salaatissa eksoottiset hedelmät löytävät toisensa. Hedelmäsalaatti maistuu paremmalta jos maut saavat vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 papaija
  • 1 ananas
  • 1 päärynä
  • 4 litsiä
  • 1 rasia ananaskirsikoita

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 2 dl kidesokeria
  • 4 tähtianista

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja sokeri kattilaan, lisää tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä, jäähdytä sitten jääkaapissa.

2. Halkaise papaija ja raaputa siemenet pois. Kuori hedelmä ja viipaloi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi ananas. Kuori ja viipaloi päärynä ohuesti. Kuori litsit, poista kivet ja lohko.

3. Lado hedelmiä annoskulhoihin tai suureen kulhoon. Kaada liemi päälle. Peitä muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!