Appelsiinikeitto hedelmien ja marjojen kera

Kokeile jälkiruokakeiton tekemistä appelsiineista. Se on kaunista ja hyvää, eikä erityisen vaikeaa. Tarjoile keitto kylmänä sesongin marjojen ja hedelmien kanssa.

Neljälle

  • 4 appelsiinia
  • 1 veriappelsiini
  • 2 rkl tomusokeria
  • 7 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
  • 5 munankeltuaista

Hedelmiä ja marjoja

  • 12 vadelmaa
  • 12 karhunvatukkaa
  • 4 ananaskirsikkaa
  • 6 mansikkaa
  • 12 melonikuulaa
  • 4 passionhedelmää

Koristeluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1.Pese appelsiinit, kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä aivan uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoret, lähes kaikki appelsiinimehu, vesi ja 1 rkl tomusokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta keitos veteen sekoitetulla perunajauholla.

2. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl tomusokeria kuohkeaksi seokseksi. Kaada se nauhana kiehuvaan appelsiinikeitokseen ja vatkaa koko ajan. Lisää loppu appelsiinimehu ja hieman tomusokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.

3. Kaada kylmää keittoa jäähdytetyille lautasille. Raaputa passionhedelmien sisustat ja jaa se lautasille. Lisää annoksiin haluamiasi sesongin hedelmiä ja marjoja ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja