Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinikeitto hedelmien ja marjojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile jälkiruokakeiton tekemistä appelsiineista. Se on kaunista ja hyvää, eikä erityisen vaikeaa. Tarjoile keitto kylmänä sesongin marjojen ja hedelmien kanssa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 appelsiinia
  • 1 veriappelsiini
  • 2 rkl tomusokeria
  • 7 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
  • 5 munankeltuaista

Hedelmiä ja marjoja

  • 12 vadelmaa
  • 12 karhunvatukkaa
  • 4 ananaskirsikkaa
  • 6 mansikkaa
  • 12 melonikuulaa
  • 4 passionhedelmää

Koristeluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1.Pese appelsiinit, kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä aivan uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoret, lähes kaikki appelsiinimehu, vesi ja 1 rkl tomusokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta keitos veteen sekoitetulla perunajauholla.

2. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl tomusokeria kuohkeaksi seokseksi. Kaada se nauhana kiehuvaan appelsiinikeitokseen ja vatkaa koko ajan. Lisää loppu appelsiinimehu ja hieman tomusokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.

3. Kaada kylmää keittoa jäähdytetyille lautasille. Raaputa passionhedelmien sisustat ja jaa se lautasille. Lisää annoksiin haluamiasi sesongin hedelmiä ja marjoja ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaMinttupäärynät ja vadelmakastikeSesongin marjat ja melonipallotEksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeessaRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetKylmä sitruunakeitto ja lumipallot
JälkiruokakeittoKevytGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätJälkiruoat
Hedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa