Kokeile jälkiruokakeiton tekemistä appelsiineista. Se on kaunista ja hyvää, eikä erityisen vaikeaa. Tarjoile keitto kylmänä sesongin marjojen ja hedelmien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 appelsiinia
- 1 veriappelsiini
- 2 rkl tomusokeria
- 7 dl vettä
- 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
- 5 munankeltuaista
Hedelmiä ja marjoja
- 12 vadelmaa
- 12 karhunvatukkaa
- 4 ananaskirsikkaa
- 6 mansikkaa
- 12 melonikuulaa
- 4 passionhedelmää
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1.Pese appelsiinit, kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä aivan uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoret, lähes kaikki appelsiinimehu, vesi ja 1 rkl tomusokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta keitos veteen sekoitetulla perunajauholla.
2. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl tomusokeria kuohkeaksi seokseksi. Kaada se nauhana kiehuvaan appelsiinikeitokseen ja vatkaa koko ajan. Lisää loppu appelsiinimehu ja hieman tomusokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.
3. Kaada kylmää keittoa jäähdytetyille lautasille. Raaputa passionhedelmien sisustat ja jaa se lautasille. Lisää annoksiin haluamiasi sesongin hedelmiä ja marjoja ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.