Appelsiinikeitto hedelmien ja marjojen kera

Kokeile jälkiruokakeiton tekemistä appelsiineista. Se on kaunista ja hyvää, eikä erityisen vaikeaa. Tarjoile keitto kylmänä sesongin marjojen ja hedelmien kanssa.

Neljälle

  • 4 appelsiinia
  • 1 veriappelsiini
  • 2 rkl tomusokeria
  • 7 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
  • 5 munankeltuaista

Hedelmiä ja marjoja

  • 12 vadelmaa
  • 12 karhunvatukkaa
  • 4 ananaskirsikkaa
  • 6 mansikkaa
  • 12 melonikuulaa
  • 4 passionhedelmää

Koristeluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1.Pese appelsiinit, kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä aivan uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoret, lähes kaikki appelsiinimehu, vesi ja 1 rkl tomusokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta keitos veteen sekoitetulla perunajauholla.

2. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl tomusokeria kuohkeaksi seokseksi. Kaada se nauhana kiehuvaan appelsiinikeitokseen ja vatkaa koko ajan. Lisää loppu appelsiinimehu ja hieman tomusokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.

3. Kaada kylmää keittoa jäähdytetyille lautasille. Raaputa passionhedelmien sisustat ja jaa se lautasille. Lisää annoksiin haluamiasi sesongin hedelmiä ja marjoja ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!