Heldelmäsalaatti melonikupissa

Alkuperäiseltä nimeltään tämä thaimaalainen raikas hedelmäsalaatti on Ponlamai Namchuam. Salaatin pitää olla kylmässä ainakin tunti ennen tarjoilua.

4 hengelle

  • 2 pientä ogen-melonia
  • (muutkin pienet, makeat melonit käyvät)
  • 1 pieni ananas
  • (1 papaija tai mango)
  • 1/4 vesimelonia

Sokeriliemi

  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 limetin kuori ja mehu
  • 4 dl vettä

Koristeluun

  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Liemi: kiehauta vesi, johon lisäät sokerin, limetin raastetun kuoren sekä puristetun mehun. Keitä, kunnes liemi paksunee hiukan, noin 10 minuuttia.

2. Jaa ogen-melonit kahtia, poista siemenet ja koverra malto joko palloraudalla tai esim. teelusikalla. Varo, että kuoret pysyvät ehjinä, jotta voit käyttää niitä tarjoiluun. Leikkaa ananaksesta kuori, puolita hedelmä ja leikkaa pois puumainen keskusta. Kuutioi malto pieneksi. Jos käytät lisäksi papaijaa tai mangoa, kuori, poista siemen(et) ja kuutioi hedelmä. Poista vesimelonin siemenet ja ota siitä palloja palloraudalla tai lusikalla.

3. Laita hedelmäpalat jäähtyneeseen sokeriliemeen, sekoittele varoen ja pidä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti, mieluummin kauemminkin. Jaa hedelmäsalaatti kuorikulhoihin juuri ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja