Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Heldelmäsalaatti melonikupissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäiseltä nimeltään tämä thaimaalainen raikas hedelmäsalaatti on Ponlamai Namchuam. Salaatin pitää olla kylmässä ainakin tunti ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 2 pientä ogen-melonia
  • (muutkin pienet, makeat melonit käyvät)
  • 1 pieni ananas
  • (1 papaija tai mango)
  • 1/4 vesimelonia

Sokeriliemi

  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 limetin kuori ja mehu
  • 4 dl vettä

Koristeluun

  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Liemi: kiehauta vesi, johon lisäät sokerin, limetin raastetun kuoren sekä puristetun mehun. Keitä, kunnes liemi paksunee hiukan, noin 10 minuuttia.

2. Jaa ogen-melonit kahtia, poista siemenet ja koverra malto joko palloraudalla tai esim. teelusikalla. Varo, että kuoret pysyvät ehjinä, jotta voit käyttää niitä tarjoiluun. Leikkaa ananaksesta kuori, puolita hedelmä ja leikkaa pois puumainen keskusta. Kuutioi malto pieneksi. Jos käytät lisäksi papaijaa tai mangoa, kuori, poista siemen(et) ja kuutioi hedelmä. Poista vesimelonin siemenet ja ota siitä palloja palloraudalla tai lusikalla.

3. Laita hedelmäpalat jäähtyneeseen sokeriliemeen, sekoittele varoen ja pidä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti, mieluummin kauemminkin. Jaa hedelmäsalaatti kuorikulhoihin juuri ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä.

Lisää aiheesta:

Taivaallinen hedelmäsalaattiEksoottinen hedelmäsalaattiHedelmäsalaatti litsilläHedelmäsalaatti papaijasta, ananaksesta ja karpaloistaViilentävä melonisorbettiAppelsiinikeitto hedelmien ja marjojen kera
HedelmäsalaattiVälipalatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti
  • 08.01.201610:56
    Kevyt

    Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Persikkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Päärynäsalaatti sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Eevan salaatti

  • 18.02.201300:00
    Hedelmät ja marjat

    Päärynäsalaatti