Hedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessä

Tämän herkullisen jälkiruoan tulee marinoitua liemessä n. tunti, ja liemen pitää ensin jäähtyä. Suunnittele siis hyvissä ajoin, niin voit tarjota jälkiruokaa, joka saa vieraasi hämmästymään.

Neljälle

  • 1 mango
  • ½ papaija
  • ½ meloni
  • 10 viinirypälettä
  • 5 mansikkaa
  • 1 banaani

Sitruunaruoholiemi

  • 2 dl vettä
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 sitruunaruohonvartta
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 1 lime
  • 2 rkl tuoretta minttua

Tarjoiluun

  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sitruunaruoholiemi: Hienonna sitruunaruoho, poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Keitä vesi, sokeri, sitruunaruoho ja chili kattilassa. Alenna lämpöä ja anna poreilla muutama minuutti. Ota liedeltä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmenemään.

2. Raasta limen kuori, hienonna minttu. Sekoita kuori ja minttu liemeen. Paloittele hedelmät ja marinoi ne liemessä vähintään 1 tunti.

3. Paahda kookoshiutaleet kuumassa pannussa. Pyörittele jäätelöpallot kookoksessa. Tarjoile jälkiruoka syviltä lautasilta liemitilkan kera, koristele kookoshiutaleilla ja jäätelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!