Hedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessä

Tämän herkullisen jälkiruoan tulee marinoitua liemessä n. tunti, ja liemen pitää ensin jäähtyä. Suunnittele siis hyvissä ajoin, niin voit tarjota jälkiruokaa, joka saa vieraasi hämmästymään.

Neljälle

  • 1 mango
  • ½ papaija
  • ½ meloni
  • 10 viinirypälettä
  • 5 mansikkaa
  • 1 banaani

Sitruunaruoholiemi

  • 2 dl vettä
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 sitruunaruohonvartta
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 1 lime
  • 2 rkl tuoretta minttua

Tarjoiluun

  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sitruunaruoholiemi: Hienonna sitruunaruoho, poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Keitä vesi, sokeri, sitruunaruoho ja chili kattilassa. Alenna lämpöä ja anna poreilla muutama minuutti. Ota liedeltä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmenemään.

2. Raasta limen kuori, hienonna minttu. Sekoita kuori ja minttu liemeen. Paloittele hedelmät ja marinoi ne liemessä vähintään 1 tunti.

3. Paahda kookoshiutaleet kuumassa pannussa. Pyörittele jäätelöpallot kookoksessa. Tarjoile jälkiruoka syviltä lautasilta liemitilkan kera, koristele kookoshiutaleilla ja jäätelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.