Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 mango
  • ½ papaija
  • ½ meloni
  • 10 viinirypälettä
  • 5 mansikkaa
  • 1 banaani

Sitruunaruoholiemi

  • 2 dl vettä
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 sitruunaruohonvartta
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 1 lime
  • 2 rkl tuoretta minttua

Tarjoiluun

  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sitruunaruoholiemi: Hienonna sitruunaruoho, poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Keitä vesi, sokeri, sitruunaruoho ja chili kattilassa. Alenna lämpöä ja anna poreilla muutama minuutti. Ota liedeltä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmenemään.

2. Raasta limen kuori, hienonna minttu. Sekoita kuori ja minttu liemeen. Paloittele hedelmät ja marinoi ne liemessä vähintään 1 tunti.

3. Paahda kookoshiutaleet kuumassa pannussa. Pyörittele jäätelöpallot kookoksessa. Tarjoile jälkiruoka syviltä lautasilta liemitilkan kera, koristele kookoshiutaleilla ja jäätelöllä.

Tämän herkullisen jälkiruoan tulee marinoitua liemessä n. tunti, ja liemen pitää ensin jäähtyä. Suunnittele siis hyvissä ajoin, niin voit tarjota jälkiruokaa, joka saa vieraasi hämmästymään.

Lisää aiheesta:

Kikhernesalaattia munasilpun keraSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaEksoottinen hedelmäsalaatti pähkinäkerman keraGrillatut hedelmätRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetUunihedelmät
HedelmäsalaattiKevytGluteenitonKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti
  • 08.01.201610:56
    Kevyt

    Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Persikkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Päärynäsalaatti sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Eevan salaatti

  • 18.02.201300:00
    Hedelmät ja marjat

    Päärynäsalaatti