Hedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655818/landscape16_9/515/290/2dcd4f04fdb40cc8f3c7d6bc5ab9e73c/SD/902641-2226.jpg)
Tämän herkullisen jälkiruoan tulee marinoitua liemessä n. tunti, ja liemen pitää ensin jäähtyä. Suunnittele siis hyvissä ajoin, niin voit tarjota jälkiruokaa, joka saa vieraasi hämmästymään.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 mango
- ½ papaija
- ½ meloni
- 10 viinirypälettä
- 5 mansikkaa
- 1 banaani
Sitruunaruoholiemi
- 2 dl vettä
- ½ dl kidesokeria
- 2 sitruunaruohonvartta
- 1 rkl punaista chiliä
- 1 lime
- 2 rkl tuoretta minttua
Tarjoiluun
- 2 dl kookoshiutaleita
- 4 palloa vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Sitruunaruoholiemi: Hienonna sitruunaruoho, poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Keitä vesi, sokeri, sitruunaruoho ja chili kattilassa. Alenna lämpöä ja anna poreilla muutama minuutti. Ota liedeltä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmenemään.
2. Raasta limen kuori, hienonna minttu. Sekoita kuori ja minttu liemeen. Paloittele hedelmät ja marinoi ne liemessä vähintään 1 tunti.
3. Paahda kookoshiutaleet kuumassa pannussa. Pyörittele jäätelöpallot kookoksessa. Tarjoile jälkiruoka syviltä lautasilta liemitilkan kera, koristele kookoshiutaleilla ja jäätelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka