Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sesongin marjat ja melonipallot

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kypsä meloni
  • 2 appelsiinia
  • 2 ½ dl vadelmia
  • 2 ½ dl mansikoita
  • 1 dl mustikoita
  • 4 ananaskirsikkaa

Limettimarinadi

  • 1 limetti
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Keitä 2 rkl sokeria ja 2 rkl vettä sokeriliemeksi. Pese limetti, suikaloi sen kuori ja purista mehu. Sekoita viini, sokeriliemi, limettimehu ja -suikaleet marinadiksi.

2. Halkaise meloni, kaavi siemenet lusikalla. Ota palloraudalla palloja melonista. Laita melonipallot kulhoon, kaada päälle marinadi ja pane jääkaappiin tunniksi. Leikkaa appelsiinista päät ja kuori se niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä.

3. Asettele hedelmät, marjat ja melonipallot kauniisti jälkiruokalautasille. Koristele sitruunamelissalla ja puuteroi annokset tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

On vain yksi sääntö, kuinka päätät millaisena yhdistelmänä tarjoat jälkiruoaksi marjoja ja hedelmiä: valitse niitä, joista itse pidät eniten! Asettele ne niin, että saat myös silmäniloa. Limettimarinoidut melonipallot tekevät erityisvaikutuksen.

Lisää aiheesta:

Eksoottinen hedelmäsalaatti pähkinäkerman keraHedelmäsalaatti litsilläViilentävä melonisorbettiAppelsiinikeitto hedelmien ja marjojen keraEksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeessaTuoreita hedelmiä vadelmakastikkeella
MarjasalaattiVälipalatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marjasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Mansikkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sokeriin kastetut viinimarjat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sesongin marjat ja melonipallot

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiinisalaatti mansikkakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoidut marjat mascarponejuustolla