Sesongin marjat ja melonipallot
On vain yksi sääntö, kuinka päätät millaisena yhdistelmänä tarjoat jälkiruoaksi marjoja ja hedelmiä: valitse niitä, joista itse pidät eniten! Asettele ne niin, että saat myös silmäniloa. Limettimarinoidut melonipallot tekevät erityisvaikutuksen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kypsä meloni
- 2 appelsiinia
- 2 ½ dl vadelmia
- 2 ½ dl mansikoita
- 1 dl mustikoita
- 4 ananaskirsikkaa
Limettimarinadi
- 1 limetti
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
Koristeeksi
- tomusokeria
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Keitä 2 rkl sokeria ja 2 rkl vettä sokeriliemeksi. Pese limetti, suikaloi sen kuori ja purista mehu. Sekoita viini, sokeriliemi, limettimehu ja -suikaleet marinadiksi.
2. Halkaise meloni, kaavi siemenet lusikalla. Ota palloraudalla palloja melonista. Laita melonipallot kulhoon, kaada päälle marinadi ja pane jääkaappiin tunniksi. Leikkaa appelsiinista päät ja kuori se niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä.
3. Asettele hedelmät, marjat ja melonipallot kauniisti jälkiruokalautasille. Koristele sitruunamelissalla ja puuteroi annokset tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan