Crêpesit simpukkamuhennoksella
Erilaisista eurooppalaisista makuyhdistelmistä inspiroituneena nämä crêpesit ovat erikoisen maukkaita. Älä unohda kertoa vieraillesi, että niissä on simpukoita, mikäli heidän joukossaan on allergikoita.
Neljälle
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia
- 4 dl nestettä: simpukkalientä, viiniä tai lientä
- hienonnettua persiljaa
- juustoraastetta
Crêpes
- 5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 100 g voisulaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.
3. Paista pekoni kevyesti, valuta.
4. Paista jauhoja ja margariinia täytteeseen kattilassa. Lisää neste ja keitä 10 minuuttia. Kääntele mukaan valutetut simpukat, pekoni ja persilja. Ota liedeltä.
5. Paista crêpesejä, täytä ne muhennoksella, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka