Crêpesit simpukkamuhennoksella

Erilaisista eurooppalaisista makuyhdistelmistä inspiroituneena nämä crêpesit ovat erikoisen maukkaita. Älä unohda kertoa vieraillesi, että niissä on simpukoita, mikäli heidän joukossaan on allergikoita.

Neljälle

  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 4 dl nestettä: simpukkalientä, viiniä tai lientä
  • hienonnettua persiljaa
  • juustoraastetta

Crêpes

  • 5 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 100 g voisulaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.

3. Paista pekoni kevyesti, valuta.

4. Paista jauhoja ja margariinia täytteeseen kattilassa. Lisää neste ja keitä 10 minuuttia. Kääntele mukaan valutetut simpukat, pekoni ja persilja. Ota liedeltä.

5. Paista crêpesejä, täytä ne muhennoksella, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja