Voitaikinapasteijat äyriäismuhennoksella

Tämä resepti perustuu pakastettuihin voitaikinapasteijoihin. Jos sinulla on valmiiksi paistettuja pakkasessa, sulata ne hyvissä ajoin.

8 kpl

  • 8 pakastettua voitaikinapasteijaa

Muhennos

  • 2 rkl margariinia
  • 150 g herkkusieniä, viipaleina
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 prk parsaa, noin 200 g
  • 1 prk simpukoita vedessä, 200 g
  • 200 g katkarapuja kuorineen
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pasteijat pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Paista sieniä margariinissa kattilassa kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot ja lisää kerma sekä halutessasi hieman simpukkalientä. Mausta ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

3. Kääntele mukaan valutetut parsat sekä simpukat ja kuoritut katkaravut. Kuumenna.

4. Täytä pasteijat muhennoksella, koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!