Ylelliset crêpesit sianliha-purjotäytteellä
Aasialainen hapanimelä maku tekee näistä ohukaisista ihanan erikoisia juhlapöydässä.
Neljälle
- noin 250 g riimisuolattua sianlapaa, kuutioina
- 1 pieni purjo, viipaleina
- noin 4 dl suikaloitua salaattikiinankaalia
- 1 paprika, hienonnettuna
- 2 dl kasvislientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 tl viinietikkaa
- 2 tl perunajauhoja + ½ dl vettä
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Crêpes
- 5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 100 g voisulaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.
3. Ruskista lihakuutiot, sekoita ne kattilassa purjon, salaattikiinankaalin ja paprikan kera. Mausta ja lisää soija, mehu ja viinietikka.
4. Keitä 10 minuuttia, suurusta perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut vesitilkkaan.
5. Paista crêpesejä, jaa niille täyte, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut