Ruokalaji, joka aina kolahtaa. Voit muunnella ohjetta vaihtamalla simpukat katkarapuihin tai ravunpyrstöihin.
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1-2 rkl voita
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl juustoraastetta
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1,5 dl kalalientä
- 2,5 dl kermaa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Höylää vähän kylmää voita fileille ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä kala keskiuunissa n. 20 minuuttia. Kaada pois kertynyt neste.
2. Sekoita munankeltuainen ja juustoraaste perunasoseeseen ja pursota fileiden ympärille vuokaan.
3. Paista sieniä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripota päälle jauho ja kaada joukkoon liemi ja kerma. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon munankeltuainen. Levitä kastike kalan ylle ja laita päälle valutetut simpukat. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes ruoka on kauniisti ruskettunut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!