Kala-simpukkagratiini
Ruokalaji, joka aina kolahtaa. Voit muunnella ohjetta vaihtamalla simpukat katkarapuihin tai ravunpyrstöihin.
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1-2 rkl voita
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl juustoraastetta
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1,5 dl kalalientä
- 2,5 dl kermaa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Höylää vähän kylmää voita fileille ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä kala keskiuunissa n. 20 minuuttia. Kaada pois kertynyt neste.
2. Sekoita munankeltuainen ja juustoraaste perunasoseeseen ja pursota fileiden ympärille vuokaan.
3. Paista sieniä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripota päälle jauho ja kaada joukkoon liemi ja kerma. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon munankeltuainen. Levitä kastike kalan ylle ja laita päälle valutetut simpukat. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes ruoka on kauniisti ruskettunut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti