Nopea kala-parsakaaligratiini
Nopea päivällisruoka.
Neljälle
- 500-600 g turskafileetä
- 1 pkt pakastettua parsakaalia
- 1 prk simpukoita vedessä, pieni
Kastike
- 1 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- noin 3 dl maitoa ja simpukkalientä
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti, laita vuokaan kalafileet, suolaa kevyesti. Laita uunin keskitasolle 5 minuutiksi.
2. Keitä parsakaaleja kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia, valuta.
3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää neste, mausta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen sekä simpukat.
4. Kaada kalavuoasta liemi pois. Laita parsakaalit kalojen ympärille ja kaada päälle kastike. Ripottele viimeiseksi juustoraaste vuokaan, gratinoi uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan