Nopea päivällisruoka.
Neljälle
- 500-600 g turskafileetä
- 1 pkt pakastettua parsakaalia
- 1 prk simpukoita vedessä, pieni
Kastike
- 1 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- noin 3 dl maitoa ja simpukkalientä
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti, laita vuokaan kalafileet, suolaa kevyesti. Laita uunin keskitasolle 5 minuutiksi.
2. Keitä parsakaaleja kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia, valuta.
3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää neste, mausta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen sekä simpukat.
4. Kaada kalavuoasta liemi pois. Laita parsakaalit kalojen ympärille ja kaada päälle kastike. Ripottele viimeiseksi juustoraaste vuokaan, gratinoi uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!