Gratinoidut kampasimpukat

Tämä on oikea paraatiruokalaji, joka sopii hienompiin juhliin. Tarjoile mielellään simpukan omassa kuoressa, kuten kuvassa, muuten uuninkestävät vadit käyvät hyvin.

Neljälle

  • 400 g tuoreita tai pakastettuja kampasimpukoita
  • suolaa, pippuria

Béchamelkastike

  • 30 g voita
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 3 dl täysmaitoa
  • simpukoiden nestettä
  • suolaa, pippuria
  • jauhettua muskottia
  • 60 g parmesaaniraastetta

Gratinointiin

  • 2 rkl korppujauhoja

Pommes duchesse (herttuatarperunat)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta simpukat, säästä liemi kastikkeeseen. Asettele simpukat voideltuun vuokaan.

2. Sulata voi kattilassa, vatkaa mukaan jauhot. Lisää maito ja simpukkaliemi samalla sekoittaen, vähän kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla, keitä kokoon sopivan paksuiseksi kastikkeeksi. Ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste.

3. Kaada kastike simpukoiden päälle ja ripottele päälle hieman korppujauhoja. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Pommes duchesse: Keitä perunat hyvin ja höyrytä. Muussaa perunat, lisää keltuaiset, öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Pursota muusi leivinpaperille pellille tai simpukoiden ympärille ja gratinoi 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!