Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut kampasimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikea paraatiruokalaji, joka sopii hienompiin juhliin. Tarjoile mielellään simpukan omassa kuoressa, kuten kuvassa, muuten uuninkestävät vadit käyvät hyvin.

Neljälle

  • 400 g tuoreita tai pakastettuja kampasimpukoita
  • suolaa, pippuria

Béchamelkastike

  • 30 g voita
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 3 dl täysmaitoa
  • simpukoiden nestettä
  • suolaa, pippuria
  • jauhettua muskottia
  • 60 g parmesaaniraastetta

Gratinointiin

  • 2 rkl korppujauhoja

Pommes duchesse (herttuatarperunat)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta simpukat, säästä liemi kastikkeeseen. Asettele simpukat voideltuun vuokaan.

2. Sulata voi kattilassa, vatkaa mukaan jauhot. Lisää maito ja simpukkaliemi samalla sekoittaen, vähän kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla, keitä kokoon sopivan paksuiseksi kastikkeeksi. Ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste.

3. Kaada kastike simpukoiden päälle ja ripottele päälle hieman korppujauhoja. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Pommes duchesse: Keitä perunat hyvin ja höyrytä. Muussaa perunat, lisää keltuaiset, öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Pursota muusi leivinpaperille pellille tai simpukoiden ympärille ja gratinoi 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kampelaa valkoviinikastikkeessaCrêpesit simpukkamuhennoksellaMakaronivanukas simpukoilla ja curryllaUunilammascurryJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukkaPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeella
KampasimpukatJuhlatPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Kampasimpukat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat tattisalaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettuja kampasimpukoita ja katkarapuja

  • 25.09.201409:29
    Makuja ja Elämää

    Kampasimpukkaa ja kahvilla maustettua äyriäisliemi

  • 02.05.201315:23
    Kevyt

    Kampasimpukoita ja torvisieniä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera