Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kyljykset sienikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Niin helppoa ja niin hyvää! Tämä ei ehkä ole ruokaa lastenkutsuille tai tyttöjen iltaan, mutta sitä parempaa muille päivällisille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • paprikajauhetta
  • 400 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl kermaa
  • halutessasi, 3 rkl portviiniä tai madeiraa
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset ja paista niitä 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää pannuun ¾ dl vettä ja anna porista kannen alla 2-3 minuuttia. Laita kyljykset uunivuokaan, siivilöi liemi päälle.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

3. Viipaloi puolet sienistä. Paista ne voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi viinillä.

4. Kaada kastike kyljyksille, ripottele päälle juusto. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

5. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa, ruskista loput sienet lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoBroilerigratiiniSieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin keraPorsaankyljys RobèrtMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinJuuresgratiini pekonilla
PorsaankyljyksetKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella