Kyljykset sienikastikkeella

Niin helppoa ja niin hyvää! Tämä ei ehkä ole ruokaa lastenkutsuille tai tyttöjen iltaan, mutta sitä parempaa muille päivällisille.

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • paprikajauhetta
  • 400 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl kermaa
  • halutessasi, 3 rkl portviiniä tai madeiraa
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset ja paista niitä 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää pannuun ¾ dl vettä ja anna porista kannen alla 2-3 minuuttia. Laita kyljykset uunivuokaan, siivilöi liemi päälle.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

3. Viipaloi puolet sienistä. Paista ne voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi viinillä.

4. Kaada kastike kyljyksille, ripottele päälle juusto. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

5. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa, ruskista loput sienet lisukkeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.