Banaanilihapullat

Intiassa lihapullien kanssa käytetään keittobanaania, mutta koska niitä on meillä vaikea löytää, voit käyttää tavallisia banaaneja.

4 annosta

  • 800 g jauhelihaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl kikhernejauhoja
  • 1 tl garam masala -maustetta
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 (keitto)banaania
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 4-5 tomaattia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 kokonaista kanelitankoa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl punaista chilijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 banaani koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna tomaatit. Lämmitä öljyä paistinpannussa, kunnes se sihahtaa, kun siihen lisää sipulipalan. Kuullota sipuli ja valkosipuli vaaleanruskeiksi. Sekoita kulhossa kuullotettu sipuli, garam masala, juustokumina, paprikajauhe, mustapippuri, jauhettu korianteri, suola, korianterisilppu ja kikhernejauhot. Lisää jauheliha ja vaivaa joustavaksi mutta kiinteäksi mureketaikinaksi. Kieritä siitä 16-20 lihapullaa.

2. Kuori ja paloittele banaanit. Lämmitä öljyä paistinpannussa niin kauan, että se sihahtaa, kun siihen lisää maustesiemenen. Lisää tomaatit ja loput mausteet, sekoita ja kuullota keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää vesi, banaani ja suola. Nosta varovasti lihapullat pannuun.

3. Hauduta noin 10 minuuttia, sekoita varovasti, jotteivät lihapullat murene. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele muutamalla banaaniviipaleella ja tarjoile lisänä riisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!