Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Banaanilihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Intiassa lihapullien kanssa käytetään keittobanaania, mutta koska niitä on meillä vaikea löytää, voit käyttää tavallisia banaaneja.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 800 g jauhelihaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl kikhernejauhoja
  • 1 tl garam masala -maustetta
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 (keitto)banaania
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 4-5 tomaattia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 kokonaista kanelitankoa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl punaista chilijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 banaani koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna tomaatit. Lämmitä öljyä paistinpannussa, kunnes se sihahtaa, kun siihen lisää sipulipalan. Kuullota sipuli ja valkosipuli vaaleanruskeiksi. Sekoita kulhossa kuullotettu sipuli, garam masala, juustokumina, paprikajauhe, mustapippuri, jauhettu korianteri, suola, korianterisilppu ja kikhernejauhot. Lisää jauheliha ja vaivaa joustavaksi mutta kiinteäksi mureketaikinaksi. Kieritä siitä 16-20 lihapullaa.

2. Kuori ja paloittele banaanit. Lämmitä öljyä paistinpannussa niin kauan, että se sihahtaa, kun siihen lisää maustesiemenen. Lisää tomaatit ja loput mausteet, sekoita ja kuullota keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää vesi, banaani ja suola. Nosta varovasti lihapullat pannuun.

3. Hauduta noin 10 minuuttia, sekoita varovasti, jotteivät lihapullat murene. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele muutamalla banaaniviipaleella ja tarjoile lisänä riisiä.

Lisää aiheesta:

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaFalafel egyptiläiseen tapaanTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaMausteiset lihapullatLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
LihapullatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti