Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

Elvi Rista / Studio Fotonokka Oy
Julkaistu 09.04.2021 10:18

MTV LIFESTYLE

Lihapullat

  • 700 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
  • 1 ½ rkl kuivattua timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • (Lisäksi: 1 valkosipulisuolakurkku)

Palsternakkamuusi

  • 500 g palsternakkaa
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa yli 10 kk vauvalle)
  • 30 g voita
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Timjamilihapullat ja palsternakkamuusi:

Lihapullat:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset suolaa lukuun ottamatta tasaiseksi. Ota viidennes taikinasta sivuun vauvalle. Sekoita suola loppu taikinaan.
  2. Muotoile taikinoista noin 20 lihapullaa kostutetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä vauvan pullista pienempiä tai pötkylöitä, niin erotat ne. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa pullat muusin kanssa. Kuutioi suolakurkkua päälle.

Lihapullat, joita rakastetaan lapsiperheissä! Nämä Samasta padasta -kirjan timjamilihapullat maistuvat koko perheelle. Jätä lihapullataikinasta pois suola, niin pyörykät sopivat myös +6 kk -ikäiselle vauvalle. Myös muusi sopii vauvalle, kun jätät voin ja suolan pois.

Vinkki! Voit paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.

Palsternakkamuusi:

  1. Laita puoli kattilallista vettä kuumenemaan. Kuori palsternakka ja perunat ja paloittele ne kattilaan reiluiksi paloiksi. Kaada vettä pois niin, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi talteen. Lisää kaurakerma kattilaan. Muusaa kasvikset sähkövatkaimella tai survimella ja ohenna keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
  3. Ota osa muusista sivuun vauvalle. Voit pakastaa muusia. Mausta loppu voilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi voisilmän kanssa.

Vinkki! Kokeile muusia porkkanasta, mukulaselleristä tai bataatista.

Lisää aiheesta:

Sipulikeitto – se Pirjon paras ohjeKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakkaPeltivihis - peltilihapiirakka kasvisversionaTortillat pikkujouluihinJoulukinkku ja laatikotKalkkuna-broileri-yrttilihapullat
LihapullatNopeat ja helpotPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti