Mainos

Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

Lihapullat, joita rakastetaan lapsiperheissä! Nämä Samasta padasta -kirjan timjamilihapullat maistuvat koko perheelle. Jätä lihapullataikinasta pois suola, niin pyörykät sopivat myös +6 kk -ikäiselle vauvalle. Myös muusi sopii vauvalle, kun jätät voin ja suolan pois.

Lihapullat

  • 700 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
  • 1 ½ rkl kuivattua timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • (Lisäksi: 1 valkosipulisuolakurkku)

Palsternakkamuusi

  • 500 g palsternakkaa
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa yli 10 kk vauvalle)
  • 30 g voita
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Timjamilihapullat ja palsternakkamuusi:


Lihapullat:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset suolaa lukuun ottamatta tasaiseksi. Ota viidennes taikinasta sivuun vauvalle. Sekoita suola loppu taikinaan.
  2. Muotoile taikinoista noin 20 lihapullaa kostutetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä vauvan pullista pienempiä tai pötkylöitä, niin erotat ne. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa pullat muusin kanssa. Kuutioi suolakurkkua päälle.

Vinkki! Voit paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.

Palsternakkamuusi:

  1. Laita puoli kattilallista vettä kuumenemaan. Kuori palsternakka ja perunat ja paloittele ne kattilaan reiluiksi paloiksi. Kaada vettä pois niin, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi talteen. Lisää kaurakerma kattilaan. Muusaa kasvikset sähkövatkaimella tai survimella ja ohenna keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
  3. Ota osa muusista sivuun vauvalle. Voit pakastaa muusia. Mausta loppu voilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi voisilmän kanssa.

Vinkki! Kokeile muusia porkkanasta, mukulaselleristä tai bataatista.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja