Mainos
Mainos

Nämä pienet pyörykät tehdään kikherne- tai valkopapuseoksesta runsaiden mausteiden kera. Ne friteerataan ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.

Neljälle

  • 450 g keitettyjä kikherneitä tai valkoisia papuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • ½ dl tuoretta korianterisilppua
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl juustokuminajauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½ tl raastettua muskottia
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3-4 rkl vehnäjauhoa
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • öljyä friteeraamiseen

Tarjoilun

  • 4 pitaleipää
  • 5 dl valutettua luonnonjogurttia
  • 2 viipaloitua tomaattia

Neljälle

  • 1 ½ dl mustasilmäpapuja
  • 1 dl kuorittuja katkarapuja
  • 2-3 rkl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja raasta hienoksi. Muussaa keitetyt, kylmät kikherneet tai pavut sileäksi soseeksi. Ne voi myös soseuttaa koneella. Sekoita soseeseen sipuliraaste, tuore ja kuivattu korianteri, juustokumina, cayenne, muskotti, leivinjauhe, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, sekoita kunnolla ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.

2. Kääntele jauho taikinaan ja muotoile palloja ja litistä ne sitten. Jauhota kädet, niin se käy helposti. Sirottele pyöryköille seesaminsiemeniä ja painele, niin että ne tarttuvat. Pane kylmään 15 minuutiksi.

3. Kuumenna öljy ja friteeraa pyöryköitä, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä. Tarjoile ne lämpiminä pitaleivän kanssa, lisänä jogurttia ja tomaattiviipaleita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.