Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Falafel egyptiläiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pienet pyörykät tehdään kikherne- tai valkopapuseoksesta runsaiden mausteiden kera. Ne friteerataan ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 450 g keitettyjä kikherneitä tai valkoisia papuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • ½ dl tuoretta korianterisilppua
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl juustokuminajauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½ tl raastettua muskottia
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3-4 rkl vehnäjauhoa
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • öljyä friteeraamiseen

Tarjoilun

  • 4 pitaleipää
  • 5 dl valutettua luonnonjogurttia
  • 2 viipaloitua tomaattia

Neljälle

  • 1 ½ dl mustasilmäpapuja
  • 1 dl kuorittuja katkarapuja
  • 2-3 rkl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja raasta hienoksi. Muussaa keitetyt, kylmät kikherneet tai pavut sileäksi soseeksi. Ne voi myös soseuttaa koneella. Sekoita soseeseen sipuliraaste, tuore ja kuivattu korianteri, juustokumina, cayenne, muskotti, leivinjauhe, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, sekoita kunnolla ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.

2. Kääntele jauho taikinaan ja muotoile palloja ja litistä ne sitten. Jauhota kädet, niin se käy helposti. Sirottele pyöryköille seesaminsiemeniä ja painele, niin että ne tarttuvat. Pane kylmään 15 minuutiksi.

3. Kuumenna öljy ja friteeraa pyöryköitä, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä. Tarjoile ne lämpiminä pitaleivän kanssa, lisänä jogurttia ja tomaattiviipaleita.

Lisää aiheesta:

Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKasvisgratiini falafelin keraItalialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaPähkinämureke sienikastikkeellaJuustocurry herneiden keraBanaanilihapullat
KasvispyörykätLisäkeruoatKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät
  • 29.8.15:09
    Kesäkurpitsa

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Falafel egyptiläiseen tapaan

  • 06.03.201308:41
    Riistapyörykät

    Arancini eli helpot riisipyörykät

  • 18.03.201508:35
    Ystävänpäivä

    Broccoli-pinaattipullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papu-katkarapupallerot