Falafel egyptiläiseen tapaan
Nämä pienet pyörykät tehdään kikherne- tai valkopapuseoksesta runsaiden mausteiden kera. Ne friteerataan ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 450 g keitettyjä kikherneitä tai valkoisia papuja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- ½ dl tuoretta korianterisilppua
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 tl juustokuminajauhetta
- ½ tl cayennepippuria
- ½ tl raastettua muskottia
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 3-4 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl seesaminsiemeniä
- öljyä friteeraamiseen
Tarjoilun
- 4 pitaleipää
- 5 dl valutettua luonnonjogurttia
- 2 viipaloitua tomaattia
Neljälle
- 1 ½ dl mustasilmäpapuja
- 1 dl kuorittuja katkarapuja
- 2-3 rkl vettä
- 1 keltasipuli
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ tl suolaa
- ½ tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 kananmuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ruokaöljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja raasta hienoksi. Muussaa keitetyt, kylmät kikherneet tai pavut sileäksi soseeksi. Ne voi myös soseuttaa koneella. Sekoita soseeseen sipuliraaste, tuore ja kuivattu korianteri, juustokumina, cayenne, muskotti, leivinjauhe, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, sekoita kunnolla ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.
2. Kääntele jauho taikinaan ja muotoile palloja ja litistä ne sitten. Jauhota kädet, niin se käy helposti. Sirottele pyöryköille seesaminsiemeniä ja painele, niin että ne tarttuvat. Pane kylmään 15 minuutiksi.
3. Kuumenna öljy ja friteeraa pyöryköitä, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä. Tarjoile ne lämpiminä pitaleivän kanssa, lisänä jogurttia ja tomaattiviipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut