Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaan

Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without permission.
Julkaistu 08.03.2021 10:15

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 400 g sika–nautajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 0,75–1 dl kermaa tai yosa-kaurakermaa
  • 3 rkl parmesaania raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria maun mukaan
  • cayennepippuria maun mukaan
  • 3–4 rkl basilikaa hienonnettuna
  • 3–4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl oreganoa
  • 2 murskattua valkosipulia
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • voita paistamiseen

Tomaattikastike

  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 3–4 rkl punaviinietikkaa
  • 1 punasipuli kuorittuna ja pilkottuna (tavallinenkin käy)
  • 2–3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuina
  • 1 tl suolaa
  • 2–3 rkl sokeria
  • mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4tl chiliä tai cayennepippuria

Valmistusohje

  1. Aloita lihapullista. Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pehmeiksi.
  2. Kaada kerma kulhoon. Lisää sipuli, valkosipuli, kananmuna ja korppujauhot. Anna turvota hetki ja lisää jauheliha, yrtit, parmesaani ja mausteet. Sekoita hyvin, tarkista maku, muotoile lihapulliksi ja paista pannulla melkein kypsiksi.

Hans Välimäen italialaistyyppiset lihapullat saavat makua parmesaanista ja yrteistä. Itse tehty hapanimelä tomaattikastike kruunaa annoksen. Jos kastiketta jää yli, sitä voi jatkojalostaa melkein mihin tahansa ruokaan.

  • Siirry sitten tomaattikastikkeeseen. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuuman öljyn joukkoon. Älä ruskista. Lisää chili ja kuullota hetki.
  • Lisää sen jälkeen tomaattimurska, sokeri, etikka ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää suola ja pippuri. Kastike saisi olla hieman hapanimelä maultaan, karvas ja runsas, mutta silti makeahkon tuntuinen.
  • Lisää lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon ja kypsennä ne loppuun miedolla lämmöllä. 
  • Tarjoile spaghetin, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera.
  • – Itse tykkään rouhaista päälle vielä hieman tuoretta mustapippuria sekä lisätä pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä! Hans Välimäki sanoo.

    Lisää aiheesta:

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeKokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!Näin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaLihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeellaLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessaGordonin italialaiset lihapullat
    LihapullatHans VälimäkiPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Lihapullat
    • 12.03.202209:30
      Pasta

      Harri Syrjäsen lihapullapasta

    • 27.08.202109:32
      Kari Aihinen

      Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

    • 09.04.202110:18
      Nopeat ja helpot

      Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

    • 08.03.202110:15
      Hans Välimäki

      Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

    • 21.04.202010:05
      Pääruoat

      Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti