Lihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessa

Tämä tulinen tomaattikastikeresepti sopii hyvin juhlaan. Kastike saa tulisuutensa chilimaustetahnasta. Käytä tehosekoitinta apuvälineenä.

4 annosta

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 kookas valkosipulinkynsi
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kookas kananmuna
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3/4 tl kurkumaa
  • 2 rkl jauhettua mantelia
  • 2 tl paprikajauhetta

Maustetahna

  • 4 tomaattia
  • 4 vihreää chiliä
  • 3 cm tuoretta inkivääriä

Koristeluun

  • sitruunalohkoja
  • 1 vihreä chilipalko

Valmistusohje

1. Lihapyörykät: Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Puolita chilit pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palot. Pane jauheliha, inkivääri, chili, korppujauhot ja kananmuna kulhoon. Mausta suolalla ja garam masalalla ja vaivaa sitten tasaiseksi pyörykkätaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta 12 pyörykkää.

2. Maustetahna: Leikkaa tomaatit neljäksi lohkoksi. Puolita chilit, poista siemenet ja puolita vielä puolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri. Kaada tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja sekoita hienojakoiseksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota juustokuminaa, kurkumaa, paprikajauhetta sekä mantelia muutaman sekunnin ajan. Lisää sitten maustetahna, sekoita, kiehauta ja anna sitten hautua 20 minuutin ajan. Lisää pyörykät ja anna kiehua hiljalleen kastikkeessa 15 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele sitruunalla tai vihreällä chilillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!