Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti
Shutterstock
Julkaistu 21.04.2020 10:05
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Lihapullat
500 g naudanjauhelihaa
250 g porsaanjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g leivänmuruja/korppujauhoja
1 muna
5 rkl täysmaitoa
suolaa ja pippuria
Kermakastike
40 g voita
40 g vehnäjauhoja
1,5 dl kasvislientä
1,5 dl lihalientä
1,5 dl kuohukermaa
2 tl soijakastiketta
1 tl dijonsinappia
Valmistusohje
Ikean lihapullat ja kermakastike valmistuvat näin:
Lihapullat:
Sekoita jauhelihat keskenään (voit myös käyttää valmista nauta-sikajauhelihaa). Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, korppujauhot ja muna. Lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä lihapullia. Laita lautaselle, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita lihapullat jääkaappiin pariksi tunniksi.