Mainos

Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti

Ikean lihapullat ovat muodostuneet maailmanlaajuiseksi ruokailmiöksi. Huonekalujätti paljastaa reseptin kuuluisiin ruotsalaisiin pyöryköihin. Ikean lihapullat kruunataan tietysti kermakastikkeella.

Lihapullat

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 250 g porsaanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g leivänmuruja/korppujauhoja
  • 1 muna
  • 5 rkl täysmaitoa
  • suolaa ja pippuria

Kermakastike

  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kasvislientä
  • 1,5 dl lihalientä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 tl dijonsinappia

Valmistusohje

Ikean lihapullat ja kermakastike valmistuvat näin:

Lihapullat:

  1. Sekoita jauhelihat keskenään (voit myös käyttää valmista nauta-sikajauhelihaa). Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, korppujauhot ja muna. Lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä lihapullia. Laita lautaselle, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita lihapullat jääkaappiin pariksi tunniksi.
  3. Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Ruskista lihapullat pinnoiltaan.
  4. Kun pinnat ovat ruskistuneet, paista lihapullia vielä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Kermakastike:

  1. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita parin minuutin ajan.
  2. Lisää joukkoon kasvisliemi ja lihaliemi ja sekoita edelleen. Lisää kerma, soijakastike ja sinappi.
  3. Anna kiehahtaa. Laske lieden lämpätilaa ja anna kastikkeen porista hiljalleen välillä sekoittaen, kunnnes se paksuuntuu.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja