Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti
Ikean lihapullat ovat muodostuneet maailmanlaajuiseksi ruokailmiöksi. Huonekalujätti paljastaa reseptin kuuluisiin ruotsalaisiin pyöryköihin. Ikean lihapullat kruunataan tietysti kermakastikkeella.
Lihapullat
- 500 g naudanjauhelihaa
- 250 g porsaanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g leivänmuruja/korppujauhoja
- 1 muna
- 5 rkl täysmaitoa
- suolaa ja pippuria
Kermakastike
- 40 g voita
- 40 g vehnäjauhoja
- 1,5 dl kasvislientä
- 1,5 dl lihalientä
- 1,5 dl kuohukermaa
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl dijonsinappia
Valmistusohje
Ikean lihapullat ja kermakastike valmistuvat näin:
Lihapullat:
- Sekoita jauhelihat keskenään (voit myös käyttää valmista nauta-sikajauhelihaa). Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, korppujauhot ja muna. Lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä lihapullia. Laita lautaselle, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita lihapullat jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Ruskista lihapullat pinnoiltaan.
- Kun pinnat ovat ruskistuneet, paista lihapullia vielä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kermakastike:
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita parin minuutin ajan.
- Lisää joukkoon kasvisliemi ja lihaliemi ja sekoita edelleen. Lisää kerma, soijakastike ja sinappi.
- Anna kiehahtaa. Laske lieden lämpätilaa ja anna kastikkeen porista hiljalleen välillä sekoittaen, kunnnes se paksuuntuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan