Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti

Shutterstock
Julkaistu 21.04.2020 10:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lihapullat

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 250 g porsaanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g leivänmuruja/korppujauhoja
  • 1 muna
  • 5 rkl täysmaitoa
  • suolaa ja pippuria

Kermakastike

  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kasvislientä
  • 1,5 dl lihalientä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 tl dijonsinappia

Valmistusohje

Ikean lihapullat ja kermakastike valmistuvat näin:

Lihapullat:

  1. Sekoita jauhelihat keskenään (voit myös käyttää valmista nauta-sikajauhelihaa). Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, korppujauhot ja muna. Lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä lihapullia. Laita lautaselle, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita lihapullat jääkaappiin pariksi tunniksi.
  3. Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Ruskista lihapullat pinnoiltaan.

Ikean lihapullat ovat muodostuneet maailmanlaajuiseksi ruokailmiöksi. Huonekalujätti paljastaa reseptin kuuluisiin ruotsalaisiin pyöryköihin. Ikean lihapullat kruunataan tietysti kermakastikkeella.

  • Kun pinnat ovat ruskistuneet, paista lihapullia vielä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  • Kermakastike:

    1. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita parin minuutin ajan.
    2. Lisää joukkoon kasvisliemi ja lihaliemi ja sekoita edelleen. Lisää kerma, soijakastike ja sinappi.
    3. Anna kiehahtaa. Laske lieden lämpätilaa ja anna kastikkeen porista hiljalleen välillä sekoittaen, kunnnes se paksuuntuu.

    Lisää aiheesta:

    Pannupihvit sipulin keraLihapullat kermakastikkeessaPannupihvit sipuliliemessäJauhelihalasagneLasagne BolognesePannupihvi kantarellikastikkeen kera
    LihapullatPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Lihapullat
    • 12.03.202209:30
      Pasta

      Harri Syrjäsen lihapullapasta

    • 27.08.202109:32
      Kari Aihinen

      Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

    • 09.04.202110:18
      Nopeat ja helpot

      Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

    • 08.03.202110:15
      Hans Välimäki

      Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

    • 21.04.202010:05
      Pääruoat

      Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti