Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 700 g lammasjauhelihaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl kikhernejauhoa
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 tl korianterijauhetta
  • mustapippuria ja suolaa

Kermakastike

  • 1 dl öljyä
  • 4-5 tomaattia
  • 1 tl mustaa juustokuminaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 kokonaista kanelitankoa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Lihapyörykät: Kuori ja silppua sipulit sekä valkosipulit. Kuumenna öljyä paistinpannussa, kunnes se rätisee, kun siihen pudottaa sipulinpalan. Paista sipulisilput vaaleanruskeaksi. Ota pannu liedeltä. Sekoita sipulisilppuun huolellisesti garam masala, juustokumina, paprikajauhe, korianteri, mustapippuri ja suola. Sekoita joukkoon myös tuore korianterisilppu ja kikhernejauho. Laita jauheliha kulhoon ja kaada sipuli-mausteseos päälle. Sekoita joustavaksi, mutta kiinteäksi mureketaikinaksi. Muotoile 16-20 pyörykkää.

2. Kastike: Silppua tomaatit. Rouhi musta juustokumina karkeasti. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa, kunnes se rätisee, kun siihen pudottaa maustesiemenen. Lisää öljyyn tomaattisilppu, juustokumina, laakerinlehti, kaneli, kurkuma ja chili. Sekoita ja paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää vesi ja suola.

3. Laita varovasti lihapyörykät kastikkeeseen, muutama kerrallaan. Keitä hiljaa 10 minuuttia ja sekoittele varovasti, niin etteivät pyörykät rikkoudu. Kokeile, ovatko ne valmiita painamalla kevyesti haarukalla; pyörykät eivät kypsänä anna periksi. Lisää kastikkeeseen vettä, jos on tarvis. Kuori pinnalta ylimääräinen öljy pois. Lisää kerma ja keitä vielä pari minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaVihreät kaalikääryleet tahinikastikkeellaTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaSeesampaneroidut kanavartaat Banaanilihapullat
LammaslihapullatKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatLiharuoka

Perinteiset lihapyörykät saavat uuden tujauksen, kun ne valmistetaan lammasjauhenlihasta. Eksoottisen makunautinnon kruunaa pyöryköiden hauduttaminen intialaisvaikutteisessa kermakastikkeessa, jossa maistuu kurkuma ja kaneli.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa