Mausteiset lihapullat
Lihapullia valmistetaan kaikkialla maailmassa. Tämä mausteinen, intialainen versio tunnetaan nimellä kofka. Valmistukseen tarvitset ison kattilan, johon mahtuvat sekä lihapullat että kastike. Tarjoa riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Kastike
- 1 sipuli
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl currya
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 3 dl ruokajogurttia
- 2 rkl voita
Lihapullat
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 pieni vihreä paprika
- 1 muna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl juustokuminansiemeniä
- 2 mausteneilikkaa
- 1/4 tl jauhettua kardemummaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele tomaatit. Kuullota sipuli ja valkosipulia pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaatit, curry, inkivääri, cayennenpippuri ja 1 tl suolaa. Lisää ruokajogurtti ja hauduta miedolla lämmöllä.
2. Lihapullat: Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Murskaa juustokuminan siemenet ja neilikat huhmareessa. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paloiteltu paprika. Lisää mausteeksi korianteri, juustokumina, neilikka, kardemumma, 1 tl suolaa ja ½ tl vastajauhettua mustapippuria. Muotoile isoiksi lihapulliksi.
3. Lisää pullat kastikkeen joukkoon ja hauduta noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan