Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 4 annosta

Kastike

  • 1 sipuli
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 2 rkl voita

Lihapullat

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 pieni vihreä paprika
  • 1 muna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele tomaatit. Kuullota sipuli ja valkosipulia pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaatit, curry, inkivääri, cayennenpippuri ja 1 tl suolaa. Lisää ruokajogurtti ja hauduta miedolla lämmöllä.

2. Lihapullat: Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Murskaa juustokuminan siemenet ja neilikat huhmareessa. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paloiteltu paprika. Lisää mausteeksi korianteri, juustokumina, neilikka, kardemumma, 1 tl suolaa ja ½ tl vastajauhettua mustapippuria. Muotoile isoiksi lihapulliksi.

Lihapullia valmistetaan kaikkialla maailmassa. Tämä mausteinen, intialainen versio tunnetaan nimellä kofka. Valmistukseen tarvitset ison kattilan, johon mahtuvat sekä lihapullat että kastike. Tarjoa riisin kera.

3. Lisää pullat kastikkeen joukkoon ja hauduta noin 10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatTuliset tartarpihvitSaté-lihavarrasLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaThai-maustettua porsaanfileetäSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
LihapullatKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti