Mausteiset lihapullat

Lihapullia valmistetaan kaikkialla maailmassa. Tämä mausteinen, intialainen versio tunnetaan nimellä kofka. Valmistukseen tarvitset ison kattilan, johon mahtuvat sekä lihapullat että kastike. Tarjoa riisin kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Kastike

  • 1 sipuli
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 2 rkl voita

Lihapullat

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 pieni vihreä paprika
  • 1 muna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele tomaatit. Kuullota sipuli ja valkosipulia pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaatit, curry, inkivääri, cayennenpippuri ja 1 tl suolaa. Lisää ruokajogurtti ja hauduta miedolla lämmöllä.

2. Lihapullat: Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Murskaa juustokuminan siemenet ja neilikat huhmareessa. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paloiteltu paprika. Lisää mausteeksi korianteri, juustokumina, neilikka, kardemumma, 1 tl suolaa ja ½ tl vastajauhettua mustapippuria. Muotoile isoiksi lihapulliksi.

3. Lisää pullat kastikkeen joukkoon ja hauduta noin 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.