Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papuja
Lihan kiillotus tai karamellisointi ei ole lainkaan vaikeaa. Tässä kuorrutukseen käytetään hunajaa, chiliä, sinappijauhetta ja seesaminsiemeniä, jotka antavat paitsi kiiltoa, myös makua. Nämä annokset ovat isoon nälkään, ei pieniruokaisille.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 broilerin koipireisipalaa
- 1 tl suolaa
- 3 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- ½ punaista paprikaa
- ½ vihreää paprikaa
- 50 g vihreitä papuja
- 2 tl oliiviöljyä
Kuorrutus
- 4 rkl hunajaa
- ½ punaista chiliä
- 2 rkl sinappijauhetta
- 2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
Mustat pavut
- 500 g kuivattuja mustia papuja
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl oreganoa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vihreää chiliä hienonnettuna
- 4 annosta (tai vähemmän) pastaa
Koristeeksi
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Pavut: Huuhtele, puhdista ja pane pavut likoon yön yli. Keitä papuja vedessä, jota pitää olla 5 cm niiden yli ja kuori aluksi muodostuva vaahto tarkoin pois. Paahda paprikajauhetta, oreganoa, juustokuminaa ja kajennepippuria kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, varo polttamasta. Hienonna sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua ja mukaan puristettua valkosipulia sekä chiliä öljyssä toisella paistinpannulla, kunnes ne pehmenevät, mutta eivät ruskistu. Sekoita papujen joukkoon paahdettu mausteseos sekä sipuli-chiliseos. Keitä kannella peitettynä 1 ½ - 2 tuntia, kunnes pavut ovat kypsiä. Pidä huoli, että pavut ovat koko ajan liemen peitossa, lisää vettä tarvittaessa.
2. Pane broilerin koipireisipalat kattilaan suolan, pippureiden ja laakerinlehden kanssa ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa noin 30 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen hunaja, chili, sinappijauhe ja seesaminsiemenet. Nosta kanapalat keitinliemestä ja grillaa niitä 10 minuuttia uunissa. Voitele ne kuorrutuksella, kun 5 minuuttia grillausaikaa on jäljellä.
3. Perkaa paprikat ja vihreät pavut. Suikaloi paprikat. Paista vihannekset nopeasti öljyssä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Nosta mustia papuja lämpimille syville lautasille, jaa pasta ja vihannekset papujen päälle ja nosta broilerin "isonuija" ylimmäksi. Koristele lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan