Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 broilerin koipireisipalaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ vihreää paprikaa
  • 50 g vihreitä papuja
  • 2 tl oliiviöljyä

Kuorrutus

  • 4 rkl hunajaa
  • ½ punaista chiliä
  • 2 rkl sinappijauhetta
  • 2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

Mustat pavut

  • 500 g kuivattuja mustia papuja
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vihreää chiliä hienonnettuna
  • 4 annosta (tai vähemmän) pastaa

Koristeeksi

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Pavut: Huuhtele, puhdista ja pane pavut likoon yön yli. Keitä papuja vedessä, jota pitää olla 5 cm niiden yli ja kuori aluksi muodostuva vaahto tarkoin pois. Paahda paprikajauhetta, oreganoa, juustokuminaa ja kajennepippuria kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, varo polttamasta. Hienonna sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua ja mukaan puristettua valkosipulia sekä chiliä öljyssä toisella paistinpannulla, kunnes ne pehmenevät, mutta eivät ruskistu. Sekoita papujen joukkoon paahdettu mausteseos sekä sipuli-chiliseos. Keitä kannella peitettynä 1 ½ - 2 tuntia, kunnes pavut ovat kypsiä. Pidä huoli, että pavut ovat koko ajan liemen peitossa, lisää vettä tarvittaessa.

Lihan kiillotus tai karamellisointi ei ole lainkaan vaikeaa. Tässä kuorrutukseen käytetään hunajaa, chiliä, sinappijauhetta ja seesaminsiemeniä, jotka antavat paitsi kiiltoa, myös makua. Nämä annokset ovat isoon nälkään, ei pieniruokaisille.

2. Pane broilerin koipireisipalat kattilaan suolan, pippureiden ja laakerinlehden kanssa ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa noin 30 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen hunaja, chili, sinappijauhe ja seesaminsiemenet. Nosta kanapalat keitinliemestä ja grillaa niitä 10 minuuttia uunissa. Voitele ne kuorrutuksella, kun 5 minuuttia grillausaikaa on jäljellä.

3. Perkaa paprikat ja vihreät pavut. Suikaloi paprikat. Paista vihannekset nopeasti öljyssä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Nosta mustia papuja lämpimille syville lautasille, jaa pasta ja vihannekset papujen päälle ja nosta broilerin "isonuija" ylimmäksi. Koristele lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

Pinaattia ja juureksia paprikakastikkeessaLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaChili con carne à la KleinGordonin italialaiset lihapullatJuustocurry herneiden keraJambalaya New Orleansin tapaan
KanaaLaktoositonGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati