Punainen liha kannattaa vaihtaa kasvipohjaisiin proteiineihin, sanoo ruokavaliotutkimus.
Jo kaksi annosta punaista lihaa viikossa voi lisätä tyypin 2 diabeteksen riskiä verrattuna vähemmän punaista lihaa syöviin, kertoo American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus. Tuloksista uutisoi Fox News.
Tutkimuksen mukaan punaisen lihan vaihtaminen kasvipohjaisiin proteiineihin oli yhteydessä pienempään diabetesriskiin.
Lue myös: Miksi paino ei putoa urheilusta huolimatta? 12 mahdollista syytä
Tutkittavia yli 200 000
Harvardin T.H. Chan School of Public Healthin tutkijat analysoivat yli 30 vuoden ajan 216 695 osallistujan terveystietoja ja ruokavalintoja. Yliopiston tiedotteen mukaan noin 22 000 heistä sairastui tyypin 2 diabetekseen.
He, jotka söivät suurimman määrän punaista lihaa, olivat 62 prosenttia suuremmassa riskissä kehittää itselleen tyypin 2 diabeteksen verrattuna niihin, jotka söivät punaista lihaa vähiten.


