Jauheliha on perusraaka-aine, jota löytyy lukemattomien kotien keittiöistä. Siitä voi valmistaa monenlaisia aterioita ja vieläpä edullisesti. Kokkien mukaan on kuitenkin liharuokia, joihin jauheliha ei sovellu.
Videolla takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – tämän vinkin avulla et enää koskaan valmista harmaata ja vetistä jauhelihaa!
Kokit kertoivat Insiderille, mihin ruokiin jauhelihaa kannattaa heidän mielestään käyttää, ja mitkä jauhelihaa sisältävät reseptit tulisi jättää välistä. Osa saattaa yllättää!
Tässä Insiderin haastattelemien kokkien suosikki- ja inhokkireseptit jauhelihasta.
Suosikit
1. Jauhelihakastike
Jauhelihakastike on helppo ja maukas arkiruoka. Kokki Palak Patel kertoo valmistavansa arkisin jauhelihakastiketta italialaiseen tyyliin ja tarjoilevansa sen pastan kera.
– Jauhelihakastiketta on helppo tehdä joko vähän tai paljon kerralla niin, että siitä riittää myös pakastettavaksi. Sinun pitää ainoastaan yhdistää jauheliha, yrtit ja tomaatit, Patel selittää.
Jauhelihakastikkeessa voi käyttää tomaattisäilykkeiden sijaan myös tuoreita tomaatteja, jolloin kastikkeesta tulee hieman kevyempi.
2. Tacot
The Forked Spoon -ruokasivustoa pyörittävä kokki suosittelee jauhelihaa tacojen täytteeksi.