Valmistatko jauhelihasta näitä arkiruokia? Kokit paljastavat suosikki- ja inhokkireseptinsä

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Jauheliha on perusraaka-aine, jota löytyy lukemattomien kotien keittiöistä. Siitä voi valmistaa monenlaisia aterioita ja vieläpä edullisesti. Kokkien mukaan on kuitenkin liharuokia, joihin jauheliha ei sovellu.

Videolla takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – tämän vinkin avulla et enää koskaan valmista harmaata ja vetistä jauhelihaa!

Kokit kertoivat Insiderille, mihin ruokiin jauhelihaa kannattaa heidän mielestään käyttää, ja mitkä jauhelihaa sisältävät reseptit tulisi jättää välistä. Osa saattaa yllättää!

Tässä Insiderin haastattelemien kokkien suosikki- ja inhokkireseptit jauhelihasta.

Suosikit

1. Jauhelihakastike

Jauhelihakastike on helppo ja maukas arkiruoka. Kokki Palak Patel kertoo valmistavansa arkisin jauhelihakastiketta italialaiseen tyyliin ja tarjoilevansa sen pastan kera.

– Jauhelihakastiketta on helppo tehdä joko vähän tai paljon kerralla niin, että siitä riittää myös pakastettavaksi. Sinun pitää ainoastaan yhdistää jauheliha, yrtit ja tomaatit, Patel selittää.

Jauhelihakastikkeessa voi käyttää tomaattisäilykkeiden sijaan myös tuoreita tomaatteja, jolloin kastikkeesta tulee hieman kevyempi.

2. Tacot

The Forked Spoon -ruokasivustoa pyörittävä kokki Jessica Randhawa suosittelee jauhelihaa tacojen täytteeksi.

– Tacot jauhelihatäytteellä valmistuvat helposti ja ovat maukkaita. Voit valita niihin kevyemmän tai rasvaisemman jauhelihan makusi mukaan, sanoo Randhawa.

Helppo täyte valmistuu esimerkiksi jauhelihasta, tomaattikastikkeesta ja mausteista. Tacojen päälle voi heittää kuutioituja vihanneksia tai juustoa.

3. Lihapullat

Lihapullat ovat todellinen klassikkoruoka. Yksityiskokki Mila Furmanin mukaan lihapullat ovat oiva tapa hyödyntää laadukasta jauhelihaa.

– Lihapullat ovat monipuolisimpia ruokia, joita kokilla voi olla arsenaalissaan. Ne ovat todella helppo valmistaa ja maistuvat kaikille, Furman toteaa.

Lihapullia kannattaa valmistaa jauhelihasta, jossa on hieman korkeampi rasvaprosentti. Tällöin lihapullista tulee varmasti mehukkaita ja mureita.

4. Keitot

Jauheliha tuo keittoon mukavasti lisää proteiinia. Jos mietit, mitä teet ylimääräisellä jauhelihalla, kannattaa se heittää keittoon.

– Lisää jauhelihaa keittoon, joka sisältää runsaasti kasviksia. Näin saat täydellisen aterian, Mila Furman suosittelee.

5. Lasagne

Jauheliha maistuu lasagnessa mehevältä ja maukkaalta.

– Lasagne on monipuolinen jauhelihasta valmistettava ruoka. Siihen voi lisätä monenlaisia kasviksia, kuten kurpitsaa tai maissia, Palak Patel sanoo.

– Jos lasagnea jää yli, voit tarjoilla sen seuraavana päivänä brunssilla. Paista päälle vain kananmuna, Patel vinkkaa.

Inhokit

1. Hampurilaispihvit

Patelin mukaan on virhe käyttää hampurilaispihvien valmistukseen tavallista kaupasta ostettua jauhelihaa.

– On tärkeä tietää, minkä tyyppistä lihaa ostat. Valmiiksi pakatusta jauhelihasta tulee helposti kuivia ja sitkeitä pihvejä, Patel varoittaa.

Kaupan lihatiskiltä voi kysyä, jos he voisivat jauhaa sinulle laadukasta jauhelihaa. Mehukkaamman hampurilaispihvin saa esimerkiksi naudan rinnasta.

2. Lämmin jauheliha kylmissä salaateissa

Kylmän salaatin ja lämpimän jauhelihan välinen lämpötilaero saattaa aiheuttaa sen, että lihassa oleva rasva jähmettyy.

– Älä laita jauhelihaa salaattiin, jos se on vältettävissä. Usein tapahtuu niin, että lihasta irtoava rasva valuu salaattiin ja jähmettyy, Mila Furman kertoo.

Ikävän ilmiön voi tosin välttää sillä, että kypsennetyn jauhelihan jäähdyttää ennen sen lisäämistä salaattiin.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja