Oletko hoksannut tätä? Nerokas paistokikka lihapullille: "Ei ole parempaa tapaa tehdä"

1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Lihapullien paistaminen uunissa on superkätevää tällä The Kitchn -ruokasivuston vinkkaamalla niksillä.

Videolla kerrotaan, miten jauheliha kannattaisi paistaa. Teetkö sinä näin? 

Miten sinä valmistat yleensä lihapullat? The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan nerokas paistokikka uunilihapullille. Tekniikan avulla lihapullat valmistuvat uunissa täydellisen meheviksi ja samalla saat myös pyöryköille maistuvan kastikkeen.

Lihapullia ja kastiketta ei kannata paistaa erikseen.

– Asettele sen sijaan lihapullat uuniritilän päälle. Sen jälkeen laita uunivuokaan tomaattimurskaa ja aseta ritilä lihapullineen uunivuoan päälle. Kun lihapullat kypsyvät, niistä putoaa maukasta lihalientä tomaateille ja saat supermaukkaan kastikkeen vähällä vaivalla. Kun olet testannut tätä, olen varma että olet samaa mieltä siitä, että ei ole parempaa tapaa tehdä lihapullia, kirjoittaa The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Sheela Prakash.

Sheela kertoo oppineensa tekniikan ruokabloggaaja Nagi Maehashilta, joka valmistaa italialaiset lihapullansa aina näin. Bloggaajan mukaan kypsennystapa takaa kauniisti ruskistuneet ja mehevät lihapullat. 

Tomaattimurskan tai kokonaisten kuorittujen tomaattien joukkoon uunivuokaan laitetaan myös valkosipulia, oliiviöljyä, kuivattua oreganoa, suolaa ja hieman chilihiutalaiteta.

– Kastike hautuu samalla kuin lihapullat kypsyvät ja vangitsee itseensä maut. Mitä vielä odotat?

Mitä jauhelihaa kannattaa valita lihapulliin?

Lihapulliin kannattaa valita keskirasvaista jauhelihaa, joka sisältää rasvaa noin 15 prosenttia. Keskirasvaiset jauhelihat toimivat parhaiten juuri jauhelihapullissa ja jauhelihapihveissä.

Pihvit ja pullat –tyyppiset ruokalajit paistetaan usein korkeissa lämpötiloissa, nopeasti. Kun jauheliha on sopivan rasvaista, ei lopputuloksesta tule liian kuiva. Liian rasvaisesta jauhelihasta taas irtoaa rasva pitkin peltiä, ja rasvan määrä myös maistuu loppuruoassa.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja